Experta în tunuri financiare Marinela Dobrea va fi repusă în funcţia de director la Protecţia Copilului

   Consiliul Judeţului îi va face un cadou pe cinste fostei directoare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Marinela Dobrea. Fosta şefă a Protecţiei Copilului, cercetată acum pentru acte de corupţie, va fi repusă în funcţie, pentru câteva minute, după care va fi imediat suspendată. Consilierii judeţeni vor vota, luni, un proiect de hotărâre care prevede reîncadrarea acesteia „în funcţia publică ca urmare a aplicării sentinţei civile numărul 572/2010 a Tribunalului Timiş (secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, pronunţată în dosarul numărul 1083//102/2009”, urmând ca, la scurt timp, raportul de serviciu al acesteia să fie şi suspendat. Şi asta pentru că experta în tunuri financiare de zeci de milioane de euro, protejata baronului local Eugen Durbacă, este judecată, în prezent, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, derulate în perioada sa de glorie la Protecţia Copilului.

 

   CJ – obligat de instanţă să îi plătească bani grei
   Pe lângă repunerea în funcţie a directoarei, care i-a lăsat cu gura căscată până şi pe secretarii de stat de la Bucureşti, Consiliul Judeţului este obligat de instanţă, printr-o hotărâre definitivă, irevocabilă şi executorie, să îi achite acesteia despăgubiri grase. Banii reprezintă, de fapt, valoarea salariilor indexate şi reactualizate cu indicele de inflaţie, începând cu data de 26.02.2009 şi până în ziua de luni. Ba mai mult, fosta directoare de la Protecţia Copilului va primi şi daune morale, în valoare de 5.000 de lei, iar alte 2.000 de lei – cheltuieli de judecată. „Acestea sunt de natură a repara prejudiciul moral cauzat reclamantei, prin luarea de măsuri nelegale de destituire din funcţie şi prin afectarea imaginii publice a acesteia”, potrivit instanţei de judecată.
   Marinela Dobrea a cerut, însă, iniţial, ca CJ Galaţi să îi ofere daune de interese şi morale în valoare de 160.000 de lei.

 

   O directoare de poveste
   Marinela Dobrea ar putea intra, fără probleme, în Cartea Recordurilor, pentru cel mai scurt mandat al unui şef de instituţie deconcentrată, dar şi pentru tupeul fantastic cu care fosta directoare a dat tunuri de zeci de milioane de euro din banii alocați pentru hrana copiilor asistați, precum și din fonduri europene, din fotoliul de şefă a DGASPC Galaţi.

   Corina Dobre

1 Comentarii

Citat Postat de: jii | 20-04-2017 14:36
numai ea a tras bumuri financiare?
toata cloaca de la partidul conservator,in frunte cu durbaca
uitati-va in oras si observati cate spatii comerciale are luate cu doi bani,DNA!!!!! verifica -i, copiii acestuia au imperii ajutati de acesta,iutati-va la restaurantul antic din strada brailei ce a facut fata impreuna cu ginerele acestuia

Adaugă comentariu

Codul de securitate