Consilierii judeţeni nu îşi vor primi indemnizaţiile pe luna noiembrie

   Cei 34 de consilieri judeţeni ai Galaţiului vor spune adio indemnizaţiei aferente lunii noiembrie. Preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, a declarat că aleşii locali nu-şi vor primi lefurile în condiţiile în care au votat împotriva ordinii de zi, iar şedinţa a fost suspendată. „Am constatat, încă o dată, neimplicarea consilierilor în aprobarea proiectelor tehnice pentru realizarea de investiţii la nivelul Consiliului Judeţului Galaţi. Nu pot să înţeleg cum activităţile administrative se discută în cadrul organizaţiilor politice la partide. Consilierii, necitind, neinformându-se, dar pe o patimă politică, blochează activitatea din Consiliul Judeţului şi din judeţul Galaţi. Bineînţeles, consilierii nu-şi vor primi indemnizaţiile”, a declarat Eugen Chebac.

   Aleşii locali ai PSD şi PNL, reuniţi joi în şedinţă ordinară, au blocat, prin votul negativ dat ordinii de zi, şapte proiecte de hotărâre. Dintre acestea, nu mai puţin de patru vizau o serie de investiţii în sistemul sanitar, respectiv la Spitalul Judeţean şi la cel de Pneumoftiziologie, iar un altul se referea la majorarea alocaţiei de hrană pentru persoanele aflate în grija Protecţiei Copilului.

   Dacă liberalii şi social-democraţii vor continua să gafeze, aşa cum au făcut-o joi, ar putea plăti cu propriile mandate. Şi asta pentru că, la trei şedinţe suspendate, se dizolvă Consiliul. Eugen Chebac a declarat că şedinţa va fi reluată în luna decembrie, cu aceleaşi proiecte de hotărâri pe ordinea de zi.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate