Sporuri de calculator și confidențialitate pentru angajații cimitirelor

   Curtea de Conturi a imputat Serviciului Urban de Gospodărire Galați mai multe sporuri salariale de care au beneficiat angajații, în ultimii doi ani, pe motiv că au fost acordate nelegal. Suma se ridică la peste 300.000 de lei, iar societatea gălățeană, în administrarea căreia se află și cimitirele din Galați, a atacat în justiție decizia Curții de Conturi, pentru a evita situația ca oamenii să dea banii înapoi. Printre sporurile acordate de societatea aflată în subordinea Consiliului Local se numără sporul de calculator, în procent de 15%, sporul de confidențialitate, acordat în 2009, care totalizează peste 60.000 de lei, dar și sporul de fidelitate, în sumă de 72.000 de lei. Curtea de Conturi a considerat că și acordarea de premii în valoare de 2% din salariul de bază nu a avut temei legal, suma ridicându-se la peste 70.000 de lei în 2009, și a obligat Serviciul Urban de Gospodărire Galați să recupereze banii.

  Sporurile salariale s-au acordat în condițiile în care în cimitirele din Galați domnește o mizerie cruntă. Acestea au devenit adevărate crescătorii de câini fără stăpân. Cerșetorii te întâmpină la tot pasul și fac casă bună cu hoții de flori de pe morminte, astfel încât cei care vin să-și plângă dispăruții se trezesc în fața unei lumi halucinante.

 

   Sporuri cu avizul Consiliului Local

   Directorul societății susține însă că sporurile s-au acordat legal. ”Sporul de condiții periculoase, spre exemplu, se acordă acelor categorii de angajați care lucrează vara la 35-40 de grade și iarna la temperaturi foarte scăzute. Nu sunt acordate sporuri de acest gen personalului TESA. Aceste sporuri au fost acordate în baza contractului colectiv de muncă și au primit acordul Consiliului Local și avizul de legalitate al prefectului”, a declarat Eduard Grosu, directorul Serviciului de Gospodărire Urbană Galați. Chiar dacă au reușit să obțină, într-o primă fază ,suspendarea deciziei luate de Curtea de Conturi, angajații societății se pot trezi, totuși, cu salariile tăiate în următorii ani, dacă instanțele de judecată vor decide finalmente că sporurile salariale s-au acordat în baza unor reglementări abrogate.

   Silvia Cernov

Adaugă comentariu

Codul de securitate