Apaterm intră în faliment

   Societăţii de termoficare a Galaţiului, căpuşa Apaterm, i s-a semnat sentinţa la dispariție. Tribunalul Galaţi a hotărât, astăzi, începerea procedurii simplificate a falimentului la SC Apaterm SA, iar lichidator judiciar a fost desemnată societatea Insolv SPRL Constanţa. Judecătorul sindic a dispus dizolvarea furnizorului de agent termic și i-a ridicat dreptul de administrare asupra activităţii. Justiţia a aruncat la coş planul de reorganizare a societăţii căpuşă, propus de administratorul special Adriana Stratulat, decizia Tribunalului fiind executorie. Conducerea Apaterm este obligată să predea, în maxim o lună, lista cu actele și operaţiunile efectuate după deschiderea procedurii de faliment.

 

   Promisiuni pe bandă rulantă

   Întrebarea care îi frământă pe toţi gălăţenii, dacă vor avea sau nu căldură în această iarnă, îşi va găsi răspunsul în următoarele săptămâni. ”Este o decizie corectă, la care noi ne aşteptam şi speram. În mod cert, gălăţenii nu vor avea de suferit. Serviciul de distribuție a agentului termic către populaţie trebuie încredințat unui operator autorizat, aflat în legalitate şi nu în ilegalitate, cum era Apaterm. În maxim două săptămâni, administraţia publică locală trebuie să facă ceva în acest sens”, a declarat Iulian Aramă, preşedintele Consiliului de Administrație al Electrocentrale. Judecătorul sindic a obligat conducerea furnizorului de agent termic să predea, în următoarele zece zile, tabelul definitiv al creanţelor, urmând ca adunarea creditorilor să aibă loc pe data de 28 februarie 2012.

 

   Sigiliu pe bunuri

   Toate bunurile Apaterm au fost sigilate, începând de astăzi, prin decizie judecătorească, astfel încât toate celelalte operaţiuni de lichidare să fie duse la bun sfârşit. Deşi până acum a bătut apa în piuă, viceprimarul Nicuşor Ciumancenco se declară brusc îngrijorat că gălățenii nu vor primi căldură în viitorul apropiat şi susţine că va lua, împreună cu primarul Dumitru Nicolae, o decizie pe acest subiect, în următoarele zile. Decizia Tribunalului nu rezolvă problema datoriilor Apaterm către creditorii săi, acestea ridicându-se la peste 70 de milioane de euro, în condiţiile în care valoarea bunurilor societății este de doar şapte milioane de lei.

 

   Şedinţă extraordinară pe tema căldurii

   Consilierii PDL vor solicita primarului Dumitru Nicolae, vineri, să convoace, pentru ziua de luni, o şedinţă extraordinară în care să fie tranşată problema distribuirii căldurii în casele gălăţenilor. „Urmează să discut şi cu ceilalţi consilieri pentru a convoca o şedinţă extraordinară. Decizia instanţei confirmă faptul că administraţia publică locală a fost pe din-afară, împotriva legii, ilegală şi imorală. Conducerea Primăriei ar trebui să se mute din Galaţi. Consiliul Local trebuie să încheie un contract, în regim e urgenţă, cu un operator autorizat, aflat în legalitate, care să deţină licenţă, nu ca Apaterm”, ne-a declarat consilierul local Viorel Trif.

   Corina Dobre

   Valentin Trufaşu

Adaugă comentariu

Codul de securitate