PDL-iştii şi PSD-iştii se întrec în amenițări cu plângeri penale în timp ce gălățenii suportă frigul din case

   Faptul că zeci de mii de gălăţeni îndură frigul în propriile case a ajuns, de câteva săptămâni bune, cea mai importantă armă cu care principalele partide politice din Galaţi au dat, neoficial, startul campaniei electorale.

   După ce PDL, prin vocea consilierului local Viorel Trif, directorul ANRSC, a ameninţat cu plângeri penale împotriva reprezentanţilor din administraţia publică locală, a venit şi rândul PSD-iştilor. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco i-a transmis, pentru a doua oară, directorului Electrocentrale, Eduard Urbanschi, că va face plângere penală împotriva sa. Ciumacenco acuză conducerea Electrocentrale de abuz în serviciu, în condiţiile în care, susţine acesta, CET Galaţi refuză să crească debitul agentului termic către populaţie pentru ca oamenii să aibă parte de căldură aşa cum se cuvine. „SNGN Romgaz Mediaş a comunicat că, în perioada 14-17 noiembrie, se reduc cu 15% livrările de gaze naturale către Electrocentrale, iar din data de 18 noiembrie îşi rezervă dreptul de a rezilia unilateral contractul de furnizare a gazelor naturale. În aceste condiţii, conform legii, măsurile ce se impun a fi luate ţin strict de managementul şi de strategia de negociere a conducerii Electrocentrale SA. Totodată, atenţionăm şefii acestei instituţii că reducerea livrărilor de gaze naturale de către Romgaz trebuie făcută numai pe segmentul <<rest consumatori>> şi nu pentru populaţie”, a declarat Nicuşor Ciumacenco. Viceprimarul a spus, în concluzie, că reducerea parametrilor agentului termic primar înainte şi după data de 14 noiembrie nu este consecinţa diminuării livrărilor de gaze, iar Primăria solicită creşterea imediată a parametrilor de debit şi temperatură, astfel încât gălăţenii să nu mai tremure degeaba de frig în case.

 

   CET preferă plângerea penală

   Eduard Urbanschi, directorul Electrocentrale Galaţi, ne-a declarat că îşi doreşte să se războiască în justiţie cu administraţia publică locală, în condiţiile în care acesta a primit o serie de ameninţări anonime prin care i se cerea să renunţe la lupta împotriva Apaterm. „Chiar îl rog pe domnul viceprimar să îmi facă plângere penală. Prefer să ne luptăm în instanţă, pe lege, decât să mai primesc ameninţări”, a spus Urbanschi.

   În timp ce politrucii se luptă pentru influența pe plan local, aproximativ 217 blocuri şi 16 instituţii publice din municipiul Galaţi nu mai beneficiază de agent termic. Este vorba de imobilele din zonele Port, Micro 18, Micro 19, Micro 20 şi Micro 21. Pe lângă aceştia, nenumăraţi gălăţeni se plâng, zilnic, de faptul că nu primesc temperatura corespunzătoare în calorifere, pentru a-şi încălzi locuinţele.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate