Păruială pe bani publici la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Galați

   Modul în care a fost făcută licitaţia pentru construcţia complexului bazinelor de înot constituie mărul discordiei la nivelul conducerii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi(DJST). Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret refuză să vireze banii pentru achitarea lucrărilor, în valoare de 1,3 milioane de lei, pe motiv că şefii de la Galaţi ar fi organizat incorect licitaţia pentru desemnarea firmei care să facă lucrările.

   “Eu eram în concediu, în momentul în care s-a făcut negocierea, iar toate documentele au fost semnate de adjuncta mea, Magdalena Irincu. Am descoperit şi am semnalat că era vorba de două lucrări, nu una: construcţia bazinelor şi reparaţia la cuvă. Pentru acestea, ar fi trebuit să se organizeze două licitaţii, pentru fiecare lucrare în parte”, a declarat şefa DJST Galaţi, Anamaria Vasiliu.

   Chiar dacă, în urma acestei afaceri nu au fost pierderi financiare directe, a existat o altă pagubă, de 20.000 lei, atât cât a costat consultanţa juridică la o firmă specializată, consultanţă care s-a dovedit a fi inutilă, întrucât licitaţia nu a fost făcută conform normelor.

   La rândul său, Magdalena Irincu, susţine că a procedat potrivit legislaţiei în vigoare, iar contractul pentru lucrări a fost semnat şi de către şefa sa. A refuzat, însă, să ne arate actul. “Dacă nu era bine cum a fost făcută licitaţia, de ce doamna Vasiliu a semnat contractul? O sfătuiesc să citească legislaţia şi, dacă este ceva ilegal, să răspundă pentru contractul pe care l-a semnat”, a declarat Irincu.

    Ana Maria Vasiliu, directoarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi(DJST), care a demascat presupusele ilegalităţi comise de adjuncta sa, Magdalena Irincu, a fost cea pedepsită. După ce a analizat acuzaţiile enunţate de Vasiliu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret(ANST) a luat o hotărâre cel puţin ciudată: să o exileze pe Vasiliu tocmai la Satu Mare, fără însă a explica clar motivul acestei decizii.

   Potrivit ordinului ANST, începând cu data de 14 noiembrie, Anamaria Vasiliu va trebui să lucreze la Satu Mare. Singura lămurire pentru mutare, primită de la preşedinta ANST, Doina Ofelia Melinte, este că trebuie să împărtăşească din experienţa sa celor din Satu Mare. “De ce să mă duc la Satu Mare, dacă aici sunt probleme, mai bine rămân aici să le rezolv, dacă sunt aşa de bine pregătită”, spune Vasiliu, care are de gând să lupte şi în instanţă pentru a-şi recăpăta postul.

 

   Echipament sportiv pentru angajații direcției

   Răfuiala celor două şefe nu se opreşte aici. O altă reclamaţie, făcută de Anamaria Vasiliu, la Bucureşti, se referă la faptul că adjuncta sa ar fi dat, angajaţilor DJST, echipament sportiv în valoare de 10.000 lei. “Seturile cu adidaşi, treninguri şi tricouri, care ar fi trebuit să constituie premii pentru copiii învingători la competiţii, au ajuns pe mâna angajaţilor direcţiei. E al doilea an când se întâmplă astfel de lucruri. Mi-a dat şi mie un set, dar l-am refuzat”, a declarat Vasiliu.

   Irincu a explicat că există un buget separat, aprobat de minister, destinat procurării hainelor şi echipamentului pentru cei patru angajaţi ai direcţiei care participă la competiţii. Prin urmare, cei patru sportivi s-au ales, fiecare, cu câte un set în valoare de 2.500 de lei.

   Atât Irincu, cât şi Vasiliu, au obţinut funcţii la Direcţie pentru Sport şi Tineret, fiind susţinute de aripi diferite ale PDL. Dacă Irincu este fostă campioană mondială la canotaj, rivala sa nu are tangenţă cu lumea sportului. Anamaria Vasiliu are studii superioare în domeniul alimentaţiei publice şi un master în drept şi administraţie.

   Domnica Negru