Medicul bufon Nicolae Bacalbașa – acuzat că ocupă ilegal funcția de șef de secție

   Penalul face casă bună cu Spitalul Judeţean Galaţi, care este implicat, din nou, într-un scandal privind funcţiile de conducere deţinute de mai mulţi medici veterani ai unităţii medicale gălăţene.

   Preşedintele organizaţiei municipale a UNPR, deputatul Mihail Boldea, a solicitat Curţii de Conturi, să demareze o anchetă la Spitalul Judeţean Galaţi, dar şi la Facultatea de Medicină, din cauză că mai mulţi medici, trecuţi de vârsta pensionării, care sunt şi profesori universitari, deţin funcţii de conducere în diferite secţii. Principala ţintă a deputatului gălăţean este nimeni altul decât doctorul bufon Nicolae Bacalbaşa, candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului. Preşedintele UNPR Galaţi i-a declarat război acestuia înainte ca vedeta ştirilor sângeroase să fie introdus, oficial, în cursa pentru şefia CJ. “Am trimis două adrese către managerul spitalului, Călina Lazarovici, dar şi către Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului, în care le semnalez faptul că sunt părtaşi la o ilegalitate. Bacalbaşa nu mai are dreptul să fie şeful Secţiei ATI, conform Legii 95/2006, coroborată cu Legea 1/2011, articolul 289. El a trecut de vârsta pensionării, numai că, datorită jocurilor Casei de Pensii din Galaţi şi celei din Bucureşti, i s-a blocat dosarul, cu ajutorul doamnei Modiga”, a declarat deputatul Mihail Boldea. Parlamentarul gălăţean acuză managementul Spitalului Judeţean, dar şi conducerea Consiliului Judeţului, de abuz în serviciu contra intereselor publice şi deturnare de fonduri. Acuzaţiile UNPR-istului gălăţean vin în urma unei notificări, primite de Direcţia de Sănătate Publică, din partea ministerului de resort.

   Spre deosebire de deputat, care a lansat acuzaţii extrem de grave la adresa autorităţilor şi medicilor, Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, doctorul Valentin Boldea, a fost ceva mai rezervat în declaraţii. „Doar Curtea de Conturi este în măsură să constate încălcarea legii. Obiectivul nostru este să intrăm în legalitate. Este bine să lăsăm loc şi tinerilor. În momentul de faţă, conform adresei, trebuie identificaţi medicii care au îndeplinit vârsta de pensionare. La Spitalul Judeţean sunt peste 10”, a spus doctorul Valentin Boldea. Medicul Nicolae Bacalbaşa nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere pe marginea acestui subiect.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate