Condiţie de la Guvern pentru salvarea Electrocentrale: să dispară Apaterm

   Electrocentrale Galaţi ar putea fi salvată de datoriile istorice pe care le are, dacă societatea căpuşă de termoficare a Galaţiului, Apaterm, va fi îngropată. Cel puţin, asta este condiţia Guvernului pentru ca Electrocentrale să nu intre în faliment şi să poată beneficia de subvenţii de până la 15 miliarde de lei .

   Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, şi primarul Dumitru Nicolae s-au aşezat, zilele acestea, la masa negocierilor, după ce Romgaz a notificat conducerea Electrocentrale că va sista furnizarea de gaze naturale, necesare asigurării căldurii şi apei calde în casele gălăţenilor. „Deşi am găsit soluţii de a furniza căldură prin plăţi eşalonate, banii nu sunt însă de găsit. Se va ajunge în situaţia în care Romgaz va reduce debitul treptat din cauză că plăţile nu vor putea fi făcute, până când va sista de tot furnizarea. Am demarat negocieri pentru că, atâta timp cât operează o societate aflată în ilegalitate (Apaterm), Guvernul nu va aloca niciun ban pentru termoficare. Apaterm este falită”, ne-a declarat Paul Florea, prefectul judeţului Galaţi.

 

   Culoarea bate nevoia, la Galaţi

   Pentru că prima rundă a negocierilor s-a încheiat fără niciun rezultat, Paul Florea şi Dumitru Nicolae se vor reîntâlni, la masa negocierilor, în acest weekend. Primarul Dumitru Nicolae nu vrea să renunţe, însă, la Apaterm, în condiţiile în care sute de PSD-işti şi PNL-işti şi-ar pierde locurile călduţe pe care le deţin, de ani de zile, la Apaterm. „L-am tot întrebat pe domnul primar de ce ţine atât cu dinţii de Apaterm şi mi-a răspuns: <<mi-e frică pentru că voi (PDL) o să o luaţi şi o să daţi afară cu sutele PSD-işti şi PNL-işti>>. Mi-a spus verde în faţă”, a afirmat prefectul.

   Electrocentrale are de recuperat de la Apaterm peste 70 de milioane de euro, bani ce reprezintă plăţi restante, precum şi penalităţi de întârziere a acestora. Dacă instanţa va decide reorganizarea Apaterm, conducerea Electrocentrale susţine că va intra în faliment, din cauză că planul de reorganizare a societăţii prevede ca datoriile să fie şterse.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate