Războiul căldurii continuă – Electrocentrale contestă decizia judecătorilor

   Electrocentrale Galaţi este hotărâtă să conteste decizia instanţei gălăţene, care a obligat-o, săptămâna aceasta, printr-o hotărâre executorie, să furnizeze agent termic primar către Apaterm. Conducerea Electrocentrale invocă, în acest caz, faptul că CET nu a întrerupt niciodată furnizarea de agent termic către societatea Apaterm, în condiţiile în care gălăţenii nu au fost văduviţi de apa caldă menajeră.„Noi aşteptăm să primim, în formă scrisă, hotărârea. În termenul legal de şapte zile, vom face recursul, pe care îl avem deja pregătit. Noi am furnizat tot timpul agent termic, dovadă şi faptul că gălăţenii au apă caldă. Contractul pe care noi îl avem cu Apaterm prevede clauze, care se vor întoarce chiar împotriva lor”, ne-a declarat Eduard Urbanschi, directorul Electrocentrale. Afirmaţia şefului CET se referă la contractul pe care producătorul de agent termic primar îl are încheiat cu Apaterm. Conform clauzelor acestuia, Electrocentrale este obligată să furnizeze agent termic atâta timp cât Apaterm îşi achită datoriile către Electrocentrale. „Noi furnizăm agent termic, dar ei nu vor să mai plătescă datoriile, conform planului de reorganizare. În aceste condiţii, contractul nu mai are nicio valoare”, a spus Urbanschi.

 

   Sancţiuni financiare pentru ilegalitate

   Chiar dacă gălăţenii primesc acum căldură în apartamente, societatea Apaterm se află în continuare în ilegalitate, nedeţinând licenţă pentru distribuirea agentului termic în municipiul Galaţi. Consiliul Local, dar și primarul municipiului Galaţi, vor fi sancţionaţi, dacă serviciul de termoficare nu va fi atribuit unui operator cu acte în regulă. „Rămâne problema legalităţii, care trebuie rezolvată. ANRSC nu va acorda licenţă acestei societăţi şi astfel, va opera tot ilegal. Am discutat cu domnul viceprimar Ciumacenco şi a înţeles acest lucru. Distribuţia trebuie preluată de un operator în condiţiile legii”, a afirmat Viorel Trif, preşedintele ANRSC Galaţi.

Pe data de 8 noiembrie, judecătorul sindic va decide dacă Apaterm va intra în faliment sau în reorganizare. „În condiţiile unui eventual faliment, problema revine pe masa consilierilor locali. Dacă, însă, se acceptă reorganizarea, preţul practicat de Apaterm va fi o gaură pentru bugetul gălăţenilor”, a spus Viorel Trif.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate