„Balconul morţii” de pe Brăilei - sub aripa Primăriei

   O simplă plimbare pe strada Brăilei, peste drum de complexul Potcoava de Aur, se poate dovedi fatală pentru trecători. Pericolul vine de la balconul casei cu numărul 14, din care se desprind bucăţi de ciment şi tencuială. Zilnic, pe sub el trec de mii de oameni. Primăria, din patrimoniul căreia face parte aceast imobil-capcană, nu s-a ostenit nici măcar să îngrădească zona periculoasă. Asta chiar dacă balconul a cauzat deja victime. Cu patru luni în urmă, o femeie a fost rănită la cap, după ce o bucată de construcţie s-a prăbuşit peste ea, afirmă locatarii din zonă. „După ce a ieşit din spital, femeia a venit la mine cu scandal să-mi ceară despăgubiri. Am trimis-o la primar”, spune locatara Maria Roşu.

Casa cu balconul periculos, de pe strada Brăilei nr.14, este una din locuinţele sociale oferite de primărie, în chirie, bătrânilor sărmani, contra unei sume modice.

   Maria Roşu locuieşte de 15 ani aici, împreună cu fiul ei. Atunci când e acasă, femeia se fereşte să păşească apăsat sau să mute mobila, de frică să nu cadă vreun perete peste ea sau să se desprindă balconul. În fiecare an a făcut demersuri le Primărie, pentru rezolvarea problemei, dar lucrurile stau nemişcate.

   „Nu trece an să nu mă duc în audienţă la primar. El a spus ca lui i-e ruşine, când trece pe acolo, să întoarcă capul spre balcon, dar că nu are bani. Culmea, a zis că ni-l repară numai pe banii noştri, dacă vrem”, povesteşte, stupefiată, Maria Roşu, care are o pensie de 350 lei.

   După graba cu care ia măsuri, Primăria arată că problema nu reprezintă o urgenţă pentru autorităţi. Poate doar victimile umane îi vor determina să demoleze balconul. Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei, ne-a spus că:„Se vor lua măsuri de punere în siguranţă, dar nu ştim când. Probabil, va merge cineva în teren, va lua datele şi vom vedea ce măsuri se impun”. Din păcate, limba de lemn a reprezentanților administrației locale nu poate preveni accidentele ce se pot produce în astfel de situații.

   Domnica Negru

Adaugă comentariu

Codul de securitate