Apaterm a cerut judecătorului să oblige Electrocentrale la reluarea furnizării agentului termic

   Războiul dintre Apaterm şi Electrocentrale nu pare a avea sorţi de izbândă de partea cuiva. Cel puţin, deocamdată. Judecătorul sindic, care trebuia să decidă, ieri, între declararea falimentului societăţii locale de termoficare şi reorganizarea acesteia, nu se grăbeşte să dea un verdict. Pronunţarea a fost amânată pentru data de 8 noiembrie.

 

   Caldura, la mâna instanţei

   RomInsolv, firma care se ocupă de reorganizarea Apaterm, a depus în instanţă o cerere prin care solicită ca CET să fie obligată sa furnizeze agent termic populaţiei. Totodată, a cerut încadrarea Apaterm la capitolul ”societate captiva”, care depinde de furnizor, respectiv Electrocentrale. Mai exact, Legea insolvenţei prevede, la articolul 38, ca orice furnizor de servicii să nu aibă dreptul, ca în perioada de organizare, să refuze un astfel de serviciu către debitor.

 

   Nereguli în acte

   RomInsolv a mai cerut şi o amânare, în cazul rejudecării întâmpinării Electrocentrale prin care cerea falimentul distribuitorului de energie termică şi numirea unui lichidator judiciar. Mai exact, RomInsolv a solicitat o expertiză financiară care să stabilească exact valoarea datoriilor Apaterm faţă de CET. Societatea care se ocupă de reorganizare a descoperit o serie de neconcordanţe între facturile emise către Apaterm şi cele depuse la Ministerul de Finanţe.

   Nu trebuie omis faptul că la acest proces, Electrocentrale a fost reprezentantă de avocata Ionela Cerasela Zeca. Un miliard şi jumătate de lei vechi, atât îi plăteşte Iulian Arama cumnatei sale pentru a apara interesele CET în megaprocesul cu Apaterm.

   Sergiu Damian

Adaugă comentariu

Codul de securitate