Frigul a îngenunchiat 50 de recenzori

   Nici n-a început bine numărarea gălăţenilor, că 50 de recenzori au renunţat la acest job temporar. Cauza pentru care mulţi s-au răzgândit este frigul de afară şi din apartamente, pe care trebuie să-l suporte recenzorii preţ de jumătate de oră, în timpul chestionarului. Nu merită să-ţi strici sănătatea pentru 50 de lei impozabili, au spus cei care au renunţat. Alţii s-au speriat de volumul mare de lucru.

La Comisia municipală de recensământ s-au înregsitrat, în medie, 10 cereri de renunţare, zilnic. „După câteva zile de recensământ, mai multe persoane au anunţat că nu mai doresc să facă această muncă. Motivele invocate sunt: fie că le este frig, fie că au prea multe locuinţe alocate pentru recenzare”, a spus Nicoleta Manole, purtător de cuvânt al primăriei.

   Cei mai multi dintre cei care au renunţat provin, insă, din rândul şomerilor îndemnizaţi, al persoanelor aflate în concediu de creştere a copilului şi al persoanelor pensionate anticipat. Potrivit unor precizări venite de la Comisia centrală, aceste categorii de persoane nu pot face parte din personalul de recensământ. Totuşi, comparativ cu alte zone din ţară, situaţia renunţărilor nu este una alarmantă. În Constanţa, în prima zi, 200 de recenzori au depus cereri de încheiere a contractului.

La nivelul municipiului Galaţi au fost recenzate, până în acest moment, aproape 40.000 de locuinţe si 97.000 de persoane, adică o treime din numărul total al populaţiei oraşului.

   Domnica Negru

Adaugă comentariu

Codul de securitate