Biserica Greacă a ajuns tomberon de pet-uri

   Întemeiată în anul 1886, Biserica Greacă a făcut faţă cu brio timpului trecut, însă, acum, lăcaşul de cult riscă să se transforme într-o ruină. Fisurile din zidurile clădirii sunt uşor vizibile, situație care crează îngrijorare în rândul enoriaşilor.

   Dacă, în timpul zilei, credincioşii văd fisurile din ziduri, noaptea, zona este invadată de tineri dornici de distracţie la preţ redus. Lăcaşul de cult este permanent înconjurat de pet-uri de bere şi sticle de băuturi spirtoase, care provin de la petrecerile ad-hoc ale unor tineri din vecinătate. Deşi Biserica Greacă este în apropierea Secţiei 1 de Poliţie, tinerii nu se simt deloc intimidaţi şi consumă baxuri întregi de bere, sub nasul autorităţilor. ”Venim şi bem aici înainte de anumite concerte sau când n-avem bani de localuri. Facem o chetă şi ieşim mult mai ieftin, iar dacă nu facem scandal, nu ne reclamă nimeni”, afirmă o tânără, care în timpul zilei este elevă.

   Locatarii din blocurile alăturate nu sunt tocmai încântaţi de acţiunile desfăşurate noaptea, sub geamurile lor. Aceştia confirmă că i-au reclamat pe tinerii rebeli de numeroase ori, dar fără efect. ”Am sunat la poliţie de zeci de ori, căci se îmbată şi fac scandal şi nu ne putem odihni. Dar am sunat degeaba. Îi goneşte poliţia, dar ei se întorc mereu. Dacă le-ar da o amendă usturătoare, poate am scăpa de ei”, susţine un locatar nemulţumit, dar la adăpostul anonimatului.

   Alexandra Cristea

Adaugă comentariu

Codul de securitate