Cele mai periculoase artere rutiere din Galaţi

   13% din numărul total de accidente, produse în oraşul de la Dunăre, au loc pe strada Brăilei, arată datele Poliţiei Rutiere. Brăilei este urmată, în topul celor mai periculoase străzi, de Drumul de centură(9%), strada Basarabiei(4,5%), bulevardul Marii Uniri(3,5%) şi George Coşbuc(3,5%).

   În anul 2011, în judeţul Galați s-au înregistrat 425 de accidente rutiere. Mai mult de jumătate au avut loc pe străzile din oraşul Galaţi. Numărul evenimntelor rutiere este direct proporţional cu volumul traficului de pe străzile sus-menţionate. „Cele mai periculoase străzi sunt cele mai intens circulate. Este şi logic să avem mai multe accidente pe aceste artere. Poliţia Rutieră îşi concentrează activităţile de prevenire pe aceste străzi, prin amplasarea mai multor radare”, a declarat Aurelian Ropotan, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

   Un factor omis de oamenii legii la capitolul nivel de risc în trafic îl reprezintă proasta calitate a drumurilor. În încercarea de a evita piatra cubică şi gropile din asfalt, şoferii comit multe accidente rutiere. „Strada Traian e un coşmar. Piatra cubică e ieşită, sunt porţiuni mari cu linii de tramvai. Oltului e varză, mereu e blocată, sunt scoase capacele de canalizare”, a spus Cornel Ene, şofer. Potrivit lui Mircea Marin, taximetrist din Galaţi, cele mai sângeroase intrersecţii din Galaţi sunt Coşbuc cu Basarabiei şi Brăilei cu Traian.

   Domnica Negru

Adaugă comentariu

Codul de securitate