Pensionarii care s-au pupat cu PDL-iştii, ţipă de foame la poarta lor

   Discordie în partidul demorat liberal Galaţi. Vreo 200 de membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere din Galaţi, cunoscuţi ca simpatizaţi ai partidului portocaliu, s-au răsculat împotriva lui Mircea Toader şi a lui Marius Necula. Pensionaii aceştia s-au remarcat, în ultimii ani, mai degrabă prin petrecerile organizate de partid, decât prin acţiuni de protest.

 

   Trădaţi de Toader şi Necula

   Când au văzut că un mic şi o bere nu ţine de foame, pensionarii au schimbat strategia şi au decis să organizeze o manifestaţie prin care au cerut demisia tuturor parlamentarilor. Şi, culmea, protestul a avut toate ingredientele pentru a părea credibil. Pata de culoare a fost un drapel pe care scria: „471 parlamentari - corupţia-responsabilitatea”. Deasupra acestuia au amplasat o păpuşă şi o balanţă, care ar simboliza, chipurile, justiţia, dar şi faptul că parlamentarii corupţi calcă în picioare drapelul. Şi ca protestul să fie ca la carte, pensionarii nu au omis să scandeze lozinci antiguvernamentale: „Ruşine!” „Hoţii”, „Jos Guvernul!”, „Murim de foame!”

   În faţa sediului PDL, Vasile Panţuş, preşedintele Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere din Galaţi, a recunoscut oarece simpatii pentru acest partid : „Noi am ajutat politicienii acestui partid să câştige alegerile. Mircea Toader şi Marius Necula au promis că pensiile noaste vor creşte. I-am ajutat să ajungă în vârful piramidei şi ei au uitat de noi. Ne-a ajuns cuţitul la os. Ruşine lor!”.

  

  Pensionari, atârnaţi politic

   În Galaţi sunt atâtea organizaţii de pensionari cam câte partide există. Cele mai cunoscute sunt Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere, condusă de Vasile Panţuş, şi Alianţa Europensionarilor, al cărui lider este Toader Cristea. De departe, cei mai activi şi înverşunaţi pensionari sunt simpatizanţii PSD-ului, respectiv membrii Alianţa Europensionarilor, care după ce s-au legat vara trecută cu lanţuri în faţa Parlamentului României, drept răsplată au primit o excursie în Grecia. Semn că nu este chiar atât de rău să fii pensionar atârnat politic.

   Sergiu Damian

Adaugă comentariu

Codul de securitate