Polițiștii gălățeni nu sunt în stare să prindă jefuitorii de bănci

   Dacă vrei să te îmbogăţeşti simplu şi fără prea multă bătaie de cap, poţi să jefuieşti o bancă sau o casă de schimb valutar. Succesul este garantat. Nu te prinde nimeni. Sau cel puţin aşa pare să se întâmple în Galaţi. Inspectorul șef al IJP Galați, Dănuț Lefter, pare mai mult preocupat de aspectul său fizic, decât de eficiența subordonaților săi.

    Pe data de 5 octombrie 2009 a avut loc jaful armat de la sucursala BRD, din zona Gării Fluviale. Atunci, doi indivizi mascaţi şi înarmaţi cu un pistol au intrat timid în bancă şi i-au „sugerat” caseriţei să le dea banii, daca nu vrea să-şi piardă viaţa. Scurt şi la obiect. Oamenii au fugit cu aproximativ 100.000 de lei, iar nici până în ziua de astăzi nu s-a mai auzit ceva de acel jaf sau măcar de vreo sută de lei recuperată.

    După două luni şi ceva de linişte, pe data de 18 ianuarie, s-a comis alt jaf. De aceasta dată, la o filială BancPost, din zona Ultimul Leu. Un singur hoţ, două angajate, 7.000 de lei plus aproximativ 1.500 de euro pradă şi încă un caz neelucidat. Lucrurile s-au desfăşurat şi de această dată cu aceeaşi timiditate şi bun simţ din partea jefuitorului. Cu toate acestea, poliţiştii nu au prins pe nimeni.

   Autorii jafurilor nu sunt prinşi şi iată că după un am mai avem parte de un atac armat. Pe 16 ianuarie 2011, trei indivizi mascaţi şi înarmaţi cu pistoale dau buzna peste angajaţii Bingo Metropolis. După un scenariu deja arhicunoscut, bazat pe ţipete şi înjurături, cei trei reuşesc să fugă cu aproximativ 50.000 de lei. Hai că poate îi prinde poliţia de data asta! Toată lumea era optimistă şi încrezătoare. Nimic. Hoţii au fugit printre blocurile din I.C. Frimu şi duşi au fost.

    Terminăm cu jaful neelucidat de la Bingo Metropolis şi, la o distanţă de numai şase zile, ce să vezi. Un alt jaf la Oficiul Poştal numărul 7, de pe strada Coşbuc. Într-adevăr, hoţul era începător şi lipsit de experienţă, dovadă că nu a reuşit să fure niciun ban, dar ceea ce contează este faptul poliţiştii nu l-au prins nici pe acesta.

   Cum se face că nu reuşeşte poliţia să prindă autorii acestor jafuri, nu ştim. Conducerea IJP Galați ar trebui să-și asume răspunderea pentru aceste nerealizări și să-i anunțe pe gălățeni că nu le pot asigura protecția.

   Petrica Lazăr

Adaugă comentariu

Codul de securitate