Matroana ”Mariana Cur de Fier” - pusă în libertate de judecători ai Curții de Apel Galați

   Curtea de Apel Galaţi a considerat că Mariana Baboş (supranumită „Mariana Cur de Fier”), ”mama” prostituatelor gălățene de peste treizeci de ani, trebuie să facă închisoare sub supraveghere. Altfel spus, ea va sta în libertate, cu toate că era implicată într-o rețea de trafic de fete pentru prostituție.

   Deşi primiseră până acum pedepse cu executare, membrii lotului „Alicante” s-au căpătuit, pe 19 septembrie a.c., cu şansa de a nu petrece nicio zi după gratii. Judecătorii au luat această în ciuda dovezilor care atestă că persoanele implicate în dosar au făcut parte dintr-o reţea de trafic de carne vie care ajunsese să trimită tinere tocmai în Spania.


Deciziile curioase ale judecătorilor gălăţeni:

   Baboş Mariana avea, iniţial, condamnări de 6 şi 8 ani cu executare. După ce au redus aceste pedepse, judecătorii gălăţeni au dispus ca inculpata Baboş Mariana să execute pedeapsa principală, de 2 ani şi 6 luni închisoare, sporită la 3 ani închisoare şi pedeapsa complementară cea mai grea constând în interzicerea drepturilor civile pe o durată de 4 ani.

   Baboş Ascanio, fiul Marianei Baboş, rămâne în închisoare, după ce i-au fost reduse toate pedepsele dispuse de precedentele două instanţe. Curtea de Apel Galaţi a dispus ca inculpatul Baboş Ascanio să execute pedeapsa principală cea mai grea, de 10 ani închisoare, sporită la 11 ani închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile pe o perioadă de 8 ani.

Cătălina Loredana Baboş, care avea iniţial condamnări de 7 şi 13 ani cu executare, s-a ales cu o pedeapsă de 10 ani și 6 luni de închisoare și interzicerea drepturilor civile pentru 8 ani.

   Membrii grupări au fost acuzaţi de trafic de persoane şi tentativă la trafic de minori. Până în anul 2002 reţeaua a funcţionat în Turcia, apoi s-a mutat în Spania. Fetele erau racolate din România, apoi transportate în Spania, unde practicau prostituţia.

Emil Corpaci

Adaugă comentariu

Codul de securitate