Cercetaşii aduc la Galaţi ateliere pentru copii şi gulguţe luminateSâmbătă, 30 septembrie, începând cu ora 17,00, în Grădina Publică se va desfăşura, pentru prima dată în Galaţi, Festivalul Luminii, un eveniment public la care sunt aşteptaţi atât părinţi împreună cu copiii lor, cât şi gălăţenii care vor să se bucure de câteva momente de tihnă.

Festivalul Luminii este organizat în întreaga ţară, în diferite perioade ale anului, de către centrele de cercetaşi, sub sloganul „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”. Pe plan local, evenimentul este adus de Grupul local de iniţiativă Galaţi – Cercetaşii României şi de Scout Centrul Brăila, iar invitaţi vor fi membrii Centrului de Cercetaşi din Cahul, Republica Moldova. Pentru eveniment sunt pregătite ateliere diverse (cu jocuri de îndemânare, de nutriţie, reciclare, marionete, desen, tras cu cornete etc), precum şi 3.000 de gulguţe unde vor fi aprinse lumânărele-pastilă. Gulguţele sunt mici felinare din hârtie reciclată, realizate prin tehnica origami, de fapt un simbol al frumuseţii lucrurilor mărunte.

Festivalul Luminii se va derula sâmbătă, 30 septembrie, după următorul program:

17,00 - 20,00: Copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani sunt aşteptaţi să pornească în aventură, alături de Pinocchio, trecând prin provocările celor 12 ateliere cu specific cercetăşesc, gândite pe tematica poveştii lui Carlo Collodi. Activităţile sunt gratuite, însă copiii pot participa la ateliere doar în cadrul unei patrule alături de alţi copii (echipe de tip cercetăşesc), patrule care se formează în intervalul orar 17,00 – 17,30.

20,00 – 20,30: Aşezăm cele 3.000 de gulguţe în Grădina Publică (la intrare şi în jurul fântânii) şi aprindem în ele lumânări-pastilă, iar gălăţenii sunt invitaţi să ni se alăture.

20,30 – 22,00: Program artistic (chitară, flaut)

Festivalul Luminii este organizat de echipele de la cele două centre de cercetaşi, de voluntari-părinţi, dar şi de alţi tineri inimoşi voluntari de la liceele din Galaţi.