Liberalii gălățeni ne-o aruncă nadă pentru CJ pe sosia în fustă a lui Victor Paul Dobre   Tania Bogdan este candidatul surpriză pentru președinția Consiliului Județului Galați, desemnat astăzi în Biroul permanent județean al PNL. Prin această mișcare, liberalii au arătat o lipsă de imaginație politică uluitoare, dar, mai ales, că n-au niciun gând să reformeze filiala gălățeană. Doamna în cauză este sosia în fustă a veșnicului Victor Paul Dobre - copreședintele Organizației Județene a PNL Galați, și nu pierde nicio ocazie să-și copieze idolul, adică să nu facă nimic pentru gălățenii pe care îi reprezită politic. Noua locomotivă politică a liberalilor pentru alegerile locale a mai fost vicepreședinte al CJ Galați și inspector școlar general, funcții în care nu s-a remarcat cu nimic constructiv pentru zonă. În schimb, a știut să tragă toate foloasele personale din aceste funcții. Atunci când a fost inspector școlar general, liberala Tania Bogdan a politizat criteriile de obținere a gradației de merit, în scop personal. Aceasta a introdus, la criteriile de acordare a sporului salarial, punctaje foarte mari pentru „activitatea de consilier judeţean sau local” – 20 de puncte, şi alte 15 puncte pentru „membru în consiliul de administraţie al unităţii şcolare”, doar ca să obțină o gradație de merit.

   Pentru a-și masca impotența politică, ca și Victor Paul Dobre, mamașa liberală, devenită locomotivă electorală la Consiliul Județului Galați, are în continuu o atitudine bățoasă, care nu admite replică. Asta, chiar și cu colegii de partid.

   Alegerea total neinspirată pare a fi strategia politică a lui Victor Paul Dobre, personaj căruia i-a trecut glonțul pe la ureche, după ce senatorul-tractorist Gheorghe Saghian l-a dat în gât cuplului Gorghiu-Blaga pentru că joacă în zonă după partitura scrisă de Dan Nica și de Eugen Durbacă. Lăsat pe poziția de copreședinte al PNL Galați doar pentru a nu produce tulburări înainte de alegerile locale, Dobre își joacă ultima carte liberală. Cum impunerea Taniei Bogdan drept candidat la președinția CJ Galați nu le poate aduce liberalilor voturi la locale, ”strategia” pare una de favorizare a PSD, în condițiile în care pesediștii nu emit pretenții, prin Ionuț Pucheanu, la fotoliul de primar. Astfel, Victor Paul Dobre își pregătește un loc călduț, alături de Dan Nica, în PSD. Asta, după alegerile locale din vară. Și, eventual, o poziție eligibilă pe listele PSD Galați la alegerile parlamentare.

 

   Sorin Țiței