Primarul PSD al Galațiului, Ionuț Pucheanu, este recomandat de proasta administrare a propriilor firme   PSD a impus gălățenilor un personaj care să le fie primar lipsit de orice experiență administrativă. Actualul primar al Galațiului, Ionuț Pucheanu, a fost scos la rampă de partid ca director al firmei de salubritate Ecosal, funcție în care nu a arătat nimic deosebit în plan administrativ. După cum reiese din declarația sa de avere, nici firmele pe care le-a deținut în calitate de asociat nu-l recomanda ca administratorul unui oraș mare din România.

   Firma Unigal Group SRL, înființată de Ionuț Pucheanu în anul 2009, după cum reiese din documentele aflate la Registrul Comerțului, se află în proces de dizolvare. Mult mai interesantă este cea de-a doua firmă aflată în declarația sa de avere. Steel Trade SRL a fost înființată în anul 1991, atunci când Ionuț Pucheanu avea fix 10 ani, și are ca domeniu de activitate principal ”comerţul cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice”. În această firmă, Ionuț Pucheanu este asociat cu Andrei Paul Enache, personaj care deține 75% din capitalul social. Cum firma este înființată pe vremea când tatăl lui Pucheanu era șef de cadre la nou-democratizata Miliție Galați, perioadă în care comerțul cu tablă din Sidex aducea venituri colosale, în mod sigur Steel Trade SRL a trăit și vremuri de elan financiar. (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2457-copilul-de-trupa-al-serviciilor-ionut-pucheanu-va-fi-inscaunat-primar-al-galatiului.html ) Acum, firma se afla în proces de lichidare judiciară, după cel puțin doi ani de pierderi. Ultimul an cu profit al Steel Trade SRL a fost 2013, atunci când a avut o cifră de afaceri de 1.927.481 lei și un profit brut de 12.557 lei.

   Pucheanu i-a pornit afacerea soției cu ”ajutor” de la firma municipalității Ecosal

   Afacerile personale susținute din poziții publice reușesc de fiecare dată. Pesedistul Ionuț Pucheanu, din poziția de director al firmei de salubritate a municipalității, Ecosal, și-a dotat soția cu o cafenea în zona zero a Bucureștiului.

   C House Lounge Restaurant Bucharest se află pe strada Pictor Arthur Verona nr.2, în plin centru al Capitalei, la doi pași de bulevartdul Magheru. Firma care administrează cârciuma de lux a tânărului primar pesedist este C House Lounge Café SRL și a fost înregistrată la începutul anului 2015. Sediul social al firmei aparține Sterianei Pucheanu, mama lui Ionuț Pucheanu. Dan Dobrea, deținătorul cafenelei C House din Galați, care este nașul de cununie al cuplului Mirela și Ionuț Pucheanu și fost lider local al UNPR, deține 47% din capitalul social al firmei. Mirela Pucheanu, soția primarului Galațiului, deține 33% din capitalul social, iar Dimitrios Popa este posesorul a 20 de procente. Ultimul, în vârstă de 20 de ani, pare mai mult intermediarul unui personaj care nu dorește să apară pe față în acționariat.

   Lucrările de tâmplărie, zugrăvelile interioare și exterioare și tot ceea ce înseamnă curățenia casei care găzduiește restaurantul de lux au fost efectuate de angajați ai Ecosal și au fost susținute din bani publici. Prin intermediul nașului de cununie, Ionuț Pucheanu, care a evitat orice explicație, ne-a anunțat că muncitorii firmei municipalității au lucrat doar la ușile localului. Asta, în condițiile în care soția tânărului primar pesedist, care este educatoare, apare ca fiind și administratoarea firmei ce deține C House Lounge Restaurant Bucharest. Chiria pentru sediul restaurantului, o casă interbelică  aflată în zona de lux a Bucureștiului, este estimată la 5.000-10.000 de euro pe lună.

   S.Ț.