Facebook a scăpat de sub controlEste oficial: Facebook și rețelele sociale au scăpat de sub control.Un sfert de MILIARD de conturi de Facebook sunt false! Pentru a ajuta la victoria lui Trump, au fost furate informațiile a 87 de milioane de utilizatori. Manevrele de dezinformare rusești au generat MILIARDE de distribuiri. Miercuri, Zuckerberg va face istorie, va fi audiat de Congresul american. Este șansa noastră de a forța Guvernul și marile companii din domeniul Internetului să-și ia angajamentul că vor acționa pentru a pune lucrurile la punct. Semnează scrisoarea deschisă de mai jos cu un singur click și Avaaz o va livra în cadrul unei acțiuni masive, în fața Congresului: 

 

Către Mark Zuckerberg, către ceilalți directori ai companiilor din domeniul Internetului și către autoritățile de reglementare din Guvern: 

De-ajuns! Facem apel la dumneavoastră să protejați sistemele noastre democratice și să luați imediat următoarele măsuri:

Să spuneți adevărul despre utilizatorii falși și campaniile de dezinformare, inclusiv prin audit independent.

Să interziceți „boții” - să interziceți TOATE conturile false sau deținute de impostori.

Să anunțați publicul - să le dați de știre TUTUROR utilizatorilor, de fiecare dată când sunt expuși la conținut fals sau rău intenționat, și să corectați știrea falsă.

Să finanțați verificarea - o armată independentă suficient de mare și de rapidă pentru a opri răspândirea minciunilor.

Peste doar câteva luni, vor avea loc alegeri de o importanță majoră. Motto-ul Facebook era „Mișcă-te repede și strică lucrurile.” Acum trebuie să vă mișcați repede și să reparați lucrurile. 

Cu sinceritate, 

 


Aceasta nu este o exagerare. Tot ceea ce iubim este amenințat - de la drepturile omului, la democrație și la mediu. 

Este o problemă care privește lumea întreagă, ONU chiar blamând Facebook pentru genocidul Rohingya! Dar Rusia l-a transformat într-o armă, lansând ceea ce NATO numește cel mai mare război informațional din istorie. Rusia a organizat milioane de utilizatori falși, pagini, site-uri, organizații care se dau drept orice, de la neo-naziști, la organizații de stânga pentru drepturile musulmanilor, la vrăjitori cu puteri paranormale – toate gândite pentru a promova extrema dreaptă, pentru a se infiltra în stânga și a submina democrația. Au generat miliarde de distribuiri, ajungând practic la fiecare dintre noi. 

Cei de la Facebook spun că acționează rapid, dar de luni de zile se tot târâie și nu vor să fie transparenți. Răspunsul lor este: „aveți încredere în noi”. Nu ne mai putem permite asta, așa că hai să ne asigurăm că miercuri punem lucrurile în mișcare, și că legislatorii americani și Zuckerberg își iau public angajamentul față de apelul nostru la acțiune -- semnează cu un singur click: 


În multe feluri, campaniile de dezinformare rusești și de extrema dreaptă sunt imaginea răsturnată a mișcării noastre. Ca reacție la mișcarea noastră reală, care creează unitate globală, ei lansează mișcări false, prezentând minciuni și înșelătorii pentru a ne dezbina. Drept urmare, ne-au văzut drept un oponent puternic și au luat constant Avaaz în vizor! Este o luptă pentru sufletul Internetului, pentru democrația însăși, pentru viitorul nostru. Hai să o câștigăm. 

Cu speranță și hotărâre, 

Ricken, Christoph, Nell, Mia, Fadi, Fatima, Danny și întreaga echipă Avaaz