Özlem, membră a echipei Avaaz, a fost arestată de autoritățile turce – semnați să o scoatem din închisoareAutoritățile turce au arestat-o pe membra echipei Avaaz, Özlem! Hai să o scoatem din închisoare. Özlem este reținută fără să i se fi adus acuzații, după ce a participat la o întrunire cu mai mulți activiști pentru drepturile omului.
Pentru Guvernul Turciei, ea nu este decât o persoană prinsă în represiunile îndreptate de președintele Recep Tayyip Erdoğan împotriva societății civile. 
Dar dacă adunăm un număr imens de semnături pentru petiția noastră internațională și folosim mass-media ca să o facem pe Özlem celebră, ea va deveni o bătaie de cap prea mare față de interesul pe care îl prezintă pentru un guvern aflat în criză politică.
Petiția noastră îi va fi livrată Reprezentantului UE pentru Afaceri Externe săptămâna viitoare, înaintea unei întâlniri deosebit de importante cu autoritățile turce – așa că semnează urgent și hai să o scoatem pe Özlem din închisoare: 
Click aici pentru eliberarea lui Özlem!
Președintele Turciei, Erdogan, arestează și concediază mii de oameni care se opun guvernării sale. Și Özlem a fost prinsă în această plasă, împreună cu alți 9 apărători ai drepturilor omului, dar ea nu este o țintă principală. Pentru că autoritățile turce se pregătesc pentru o importantă întâlnire cu UE pe teme legate de comerț, care va avea loc săptămâna viitoare, ultimul lucru de care are nevoie Erdogan este o bătaie de cap internațională în legătură cu cineva despre care probabil că n-a auzit niciodată.
Pentru noi, în schimb, ea înseamnă enorm. Lucrează cu Avaaz pentru că împărtășește multe dintre valorile noastre. Ani întregi a muncit intens pentru o lume în care oamenii să se poată organiza în numele păcii, justiției și drepturilor omului fără să fie trimiși la închisoare. Özlem a adus sute dintre campaniile noastre la cunoștința membrilor Avaaz din Turcia.
Acum este reținută sub amenințarea unor acuzații ridicole de terorism armat! Împrejurările în care Özlem s-a aflat în apropierea armelor au fost cele în care s-au folosit gaze lacrimogene și bastoane împotriva ei, în nenumăratele dăți când a luptat pentru dreptate.
E timpul să ne solidarizăm cu Özlem și cu celelalte persoane reținute, aruncând o lumină orbitoare asupra încarcerării lor. După ce vom strânge un milion de semnături, îi vom livra apelul nostru direct Reprezentantului UE pentru Afaceri Externe, înaintea importantei întâlniri de săptămâna viitoare, pentru a crește presiunea – hai să o scoatem pe Özlem din închisoare: 
Click aici pentru eliberarea lui Özlem!

Comunitatea noastră i-a susținut pe apărătorii drepturilor omului din Arabia Saudită și până în Maroc, și din Canada până în Indonezia. Este chiar miezul și sensul mișcării noastre. Dar acum, una dintre noi este în pericol – și depinde de noi să o ajutăm. Hai să ne solidarizăm mai mult ca niciodată pentru Özlem și prietenii săi!
Cu speranță,
Danny, Alex, Marigona, Luca, Emma și întreaga echipă Avaaz