Ziariștii gălățeni au oportunitatea de a participa la programul „Bursele Europene: Jurnaliști în dialog”   Reprezentanța Comisiei Europene la București împreună cu Freedom House România au lansat ediția pe 2016 a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în dialog”.

   Ca și anul trecut, această ediție se adresează jurnaliștilor din presa locală, bloggerilor și freeelancerilor, urmărind sporirea calității articolelor care abordează tematică europeană. În acest an, vom organiza două seminare în care vor fi dezbătute, împreună cu vorbitori cu expertiză în varii domenii: migrația, TTIP, politica de energie, fonduri europene, MCV, precum și alte teme de interes pentru participanți.

   Seminarele de două zile vor fi organizate în 25-27 martie, la Galați, și în 1-3 aprilie, la Cluj-Napoca.

   Cei mai activi participanți de la aceste seminare vor fi selecționați, ulterior, pentru vizite de studiu la instituții europene.

   Cei aproximativ 30 de participanți la aceste seminare vor fi selecționați dintre ziariștii din presa locală care au abordat în 2015, în articole, analize ori reportaje tematica europeană. Dead-line-ul pentru aceste înscrieri este 19 februarie 2016.

   Detaliile privind înscrierea în ediția din 2016 a programului și fișa de înscriere ce trebuie completată se află pe site-ul Freedom House România: http://www.freedomhouse.ro/bursele-europene-jurnalisti-in-dialog .

   Gelu Trandafir - director de comunicare