Caravana TIFF aduce filme premiate la Galați

   Caravana Filmelor TIFF poposește, între 20 și 23 august, la Galați, în Grădina de Vară a Teatrului Muzical „Nae Leonard”, și aduce patru dintre cele mai noi și apreciate filme ale anului. În fiecare seară, proiecțiile încep la ora 21:30, iar intrarea este liberă.

   Caravana Filmelor TIFF ia startul pe 20 august cu Trash/ Gunoi, în regia lui Stephen Daldry, o versiune sud-americană a celebrei pelicule Vagabondul milionar. Acţiunea are loc în Brazilia şi totul începe când trei puşti găsesc un obiect într-o groapă de gunoi. Curând, ei vor fi nevoiţi să se ascundă de poliţie. Stephen Daldry și-a câștigat renumele cu filme ca Billy Elliot, The Hours şi The Reader, toate intrate în cursa pentru Premiile Academiei Americane de Film. Filmul avut peste 2.000 de spectatori în închiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania, în iunie.

   O comedie spumoasă îi așteaptă pe spectatori în seara de 21 august. America, venim!, în regia lui Răzvan Săvescu, pune accentul pe întâmplările pline de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York. În rolurile principale: Mihai Călin, Adrian Văncică și Gheorghe Ifrim, cunoscuți publicului pentru rolurile din seriale de televiziune de succes, alături de Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Alexandru Bindea, Oana Ioachim.

   În a treia seară, pe 22 august, gălățenii îl vor vedea pe Jude Law în filmul Marea Neagră / Black Sea, regizat de Kevin Macdonald. Este un thriller plin de adrenalină în care un fost căpitan de submarin, întruchipat de Law, e angrenat în căutarea unei comori aflate pe fundul Mării Negre.

   Seria proiecțiilor se încheie pe 23 august cu o comedie neagră spectaculoasă, nominalizată anul acesta la Oscar, care a făcut deliciul publicului la TIFF: Povești trăsnite/ Wild Tales. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecție de șase povești extrem de bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Poveștile trăsnite oferă un portret comic și plin de defecte ale societății.