Pământ sacru de vânzare

   Guvernul american e pe cale să ofere unei mari companii internaționale dreptul de exploatare minieră într-o pădure națională din Arizona - o splendoare a naturii și pământ sacru pentru tribul apaș. Hai să ne alăturăm șefilor de trib care se îndreaptă către Washington DC săptămâna aceasta, pentru a-i ajuta să oprească acest proiect scandalos.
Prea multe dintre guvernele noastre au un trecut rușinos, plin de abuzuri comise asupra popoarelor indigene. De această dată,legislatorii americani aserviți intereselor companiilor miniere au încercat prin diverse strategii să ofere avizul de exploatare, dar apașii au ripostat.Iar acțiunea lor începe să dea roade: Congresul dezbate acum oprirea proiectului. 
   Șefii tribului apaș se vor întâlni cu legislatorii în câteva ore. Dacă ne vom alătura apelului lor curajos astăzi, în număr suficient de mare, le putem oferi ajutorul de care au nevoie pentru a-și salva patrimoniul și transmite un mesaj important guvernelor din toată lumea: pământurile și cultura popoarelor indigene nu sunt de vânzare! Semnați acum petiția urgentă:  
   https://secure.avaaz.org/ro/stand_with_the_apache_global_loc/?bKPcSeb&v=62234
  Tribul apaș San Carlos folosește de secole zona Oak Flat din pădurea națională Tonto, Arizona, pentru ceremonii religioase tradiționale. Datorită importanței culturale și frumuseții naturale, zona a avut statut de arie protejată timp de 60 de ani, iar tentativele repetate de a începe activități de minerit în zonă nu au reușit să treacă de Congres.
Cei doi senatori din Arizona care au reușit să obțină anul trecut aprobarea exploatării au interese financiare legate de companiile de minerit și au primit aprobarea în Congres doar atașând-o unui amendament privind siguranța națională, cu care nu are nicio legătură. 
   Susținătorii proiectului minier - condus de o corporație britanico-australiană - spun că se vor crea astfel noi locuri de muncă, dar liderii locali contestă că ar fi vorba de joburi pentru comunitatea locală și subliniază prețul uriaș al acestor operațiuni. O mină masivă de cupru întinsă pe 2 mile în zona Oak Flat va distruge un loc sacru pe care apașii îl folosesc de secole. 
   Hai să protejăm acest pământ sacru! Când liderii apași vor ajunge în Washington DC pentru a-și salva patrimoniul inestimabil, vom fi alături de ei, umăr la umăr, și îi vom ajuta să câștige. Semnați acum și trimiteți vestea mai departe: 
   https://secure.avaaz.org/ro/stand_with_the_apache_global_loc/?bKPcSeb&v=62234

   Din Brazilia până în Tanzania, comunitatea noastră a susținut comunitățile locale, luptând pentru conservarea patrimoniului lor cultural și natural. Acum, hai să ne asigurăm că guvernul SUA își va onora angajamentele și responsabilitatea morală, dând câștig de cauză apașilor, care și-au protejat pământul sacru de-a lungul a nenumărate generații.
   Cu speranță și hotărâre,
   Nick, Joseph, Rewan, Alex, Emma și restul echipei Avaaz