Mai avem doar câteva zile pentru a salva balenele

   Flota de baleniere a Islandei e gata să plece în larg pentru a vâna și ucide 150 de balene cu înotătoare - o specie în pericol de dispariție. Era cât pe ce să punem capăt acestei practici barbare în trecut, iar acum avem în sfârșit ocazia să o oprim pentru totdeauna.
   În timp ce vânătorii își ascut harpoanele pentru cursa de anul acesta, șeful lor încearcă să trimită în Japonia carnea obținută anul trecut. Peste 1.700 de tone de carne de balenă vor fi transportate prin pasajul înghețat dintre Rusia și Polul Nord. Dar dacă o mică țară insulară - Sfântul Kitts și Nevis - își va retrage pavilionul de la bordul navei, aceasta nu va mai putea pleca din port. Turismul e cea mai importantă ramură economică pentru cele două insule, iar reputația lor va fi în pericol dacă aducem acest caz în atenția întregii lumi. Mai avem doar trei zile înainte ca nava să plece în larg.
   Comunitatea noastră e reușit deja să convingă câteva țări europene să descurajeze această afacere rușinoasă. Hai să convingem și federația Sfântul Kitts și Nevis să le urmeze exemplul. Semnați acum și trimiteți această campanie tuturor. Vom înmâna petiția noastră primului ministru, iar în lipsa unei reacții rapide, vom lua în vizor țara care aduce cei mai mulți turiști pe cele două insule - Statele Unite - arătându-le potențialilor turiști că federația Sfântul Kitts și Nevis susține masacrarea unor animale magnifice: 
   https://secure.avaaz.org/ro/days_to_save_whales_loc/?bKPcSeb&v=61160
   Întreaga industrie de vânătoare a balenelor cu înotătoare din Islanda e condusă de un singur om, Kristjan Loftsson, iar afacerea nu e prea rentabilă, deci dacă vom reuși să oprim acest transport, vom lovi din plin! Știm că această strategie poate da rezultate pentru protejarea balenelor: în alte cazuri legate de protecția mediului, mai multe țări și-au retras pavilionul de pe nave ca răspuns la presiunea publică. Nu trebuie decât să stârnim o dispută și să obținem o întârziere pentru ca transportul să nu mai poată ajunge în Japonia.
   În ciuda numeroaselor proteste, balenierele japoneze sunt pe cale să reia vânătoarea pentru ”cercetare științifică” în Sanctuarul balenelor din oceanul Austral, iar insulele Sfântul Kitts și Nevis au votat în sprijinul ”cercetărilor” japoneze în cadrul Comisiei internaționale pentru vânătoarea balenelor. Dacă le vom scoate din ecuație, vom da o lovitură mortală vânătorii de balene atât în Japonia, cât și în Islanda.
   Presiunile făcute la nivel național și internațional împotriva vânătorilor de balene din Islanda au luat amploare, iar acesta ar putea fi un punct de cotitură. Împreună, putem transforma ”Comisia internațională pentru vânătoarea balenelor” în ”Comisia internațională pentru protejarea balenelor”. Hai să oprim transportul de carne de balenă și următorul sezon de vânătoare! Semnați acum petiția urgentă: 
   https://secure.avaaz.org/ro/days_to_save_whales_loc/?bKPcSeb&v=61160

  Știm că vocile noastre au ecou! Ca urmare a petiției noastre cu un milion de semnături din 2013, guvernul olandez a interzis navelor islandeze care transportau carne de balenă să oprească în porturile sale. Iar alături de Greenpeace, comunitatea noastră a reușit să trimită carnea de balenă din Germania înapoi în Islanda. De atunci, marile companii de transport maritim au anunțat că nu vor mai face transporturi cu carne de balenă. Am pus deja destule bețe în roate acestei industrii. E timpul să o oprim de tot!
   Cu speranță,
   Lisa, Danny, Alice, Ricken, Mel, Nick, Rewan și întreaga echipă Avaaz