Începe cursa pentru salvarea elefanților

  Elefanții sunt super-inteligenți și la fel de apropiați de oameni ca și maimuțele - dar noi îi ucidem literalmente până la exterminare. Elefanții sunt obsedați de propria moarte. Înțeleg ce se întâmplă cu ei și cu familiile lor, recunosc oasele de elefant și plâng ore în șir lângă ele. Braconajul îi devastează emoțional atât de mult, încât o turmă are nevoie de până la 20 de ani ca să își revină. 
   În fiecare zi mor câte 100 de elefanți. Împușcați uneori din elicoptere, fețele lor sunt sfârtecate cu maceta, de multe ori pe viu, doar pentru a obține fildeșul din care se fabrică statui și brizbrizuri. Iar partea cea mai proastă este că acest măcel este condus de rețele organizate de criminali care finanțează unele dintre cele mai periculoase grupări teroriste din lume. 
   Dar acum, în sfârșit, avem un motiv de speranță: China tocmai a anunțat că va opri treptat industria locală a fildeșului, iar în 11 state americane există deja legi care cer interzicerea comerțului cu fildeș. Este un moment-cheie în lupta pentru salvarea elefanților și cea mai bună ocazie să punem frână cererii de pretutindeni, finanțând o serie de campanii de impact în Statele Unite, Thailanda și Vietnam, pentru a închide cele mai mari piețe de fildeș din lume.
   Puteți promite o donație pentru finanțarea acestor acțiuni, prin care vom încerca să salvăm o specie de la extincție.

   Vânătoarea de elefanți e o afacere de proporții. Pe măsură ce elefanții sălbatici dispar, prețul fildeșului atinge cote record. Braconierii sunt acum într-o cursă continuă pentru a ucide cât mai mulți elefanți. În doar 5 ani, Mozambicul a pierdut mai mult de jumătate din populația de elefanți. Ducem o luptă contra-cronometru: dacă măcelul va continua în acest ritm, în mai puțin de un deceniu nu vor mai exista elefanți sălbatici, ci doar morminte.
   Veștile din China ar putea fi șansa pe care o așteptam pentru a schimba ceva. Prin campanii de impact în 11 state americane, Thailanda și Vietnam, putem sista cererea de fildeș, sprijinând totodată inițiativele anti-braconaj ale furnizorilor. Iată ce am putea face cu o echipă globală dedicată acestei campanii:

- Vom finanța campanii de impact în presa din Asia de sud-est și SUA pentru a opri cererea de produse din fildeș.

- Vom lansa site-uri informative în Asia de sud-est și SUA pentru a informa consumatorii despre suferința și măcelurile din spatele acestei industrii și a schimba percepția publicului despre fildeș.

- Vom susține și impulsiona implicarea cetățenilor în aceste campanii în țările cu cele mai mari piețe de desfacere.

- Vom sprijini programele de securizare a parcurilor cu ajutorul brigadierilor silvici în Africa, dar și inițative inovatoare de supraveghere a zonelor greu accesibile, cum ar fi monitorizarea cu drone.

   Avaaz are milioane de membri în toată lumea, atât în țările unde protecția pădurilor e o necesitate, dar și în cele în care obiectele de fildeș sunt vândute. Dacă vom contribui acum cu toții, putem opri această afacere sângeroasă și convinge oamenii să respecte speciile cu care împărțim această planetă.

 

  Alegerea pe care o avem de făcut e simplă: putem să acționăm acum sau să pierdem elefanții africani pentru totdeauna. Nu putem accepta să fim generația care a măcelărit aceste creaturi magnifice până la exterminare. Hai să facem ce știm cel mai bine: să ne alegem cu grijă oportunitățile, să folosim cele mai eficiente strategii pentru a obține interzicerea comerțului cu fildeș și să răspândim o cultură a compasiunii.
   Cu speranță și recunoștință,
   Danny, Dalia, Alice, Emily, Lisa și întreaga echipă Avaaz