Programul de educație financiară pentru elevi “Schimbăm vieți” – lansat în România

   Programul global “Schimbăm vieți” va ajuta peste 2.000 de elevi de clasa I și a II-a să dobândească noțiuni financiare elementare și să învețe să economisească.

Programul se desfășoară în perioada aprilie-mai în aproape 60 de școli din 10 orașe din România.

   Peste 2.000 de elevi din clasele primare vor dobândi cunoștințe financiare valoroase în cadrul noului program educațional “Schimbăm vieți” dezvoltat de Junior Achievement (JA) România și Metropolitan Life, parte a grupului MetLife. Obiectivul principal al programului, derulat cu sprijinul MetLife Foundation, este acela de a fundamenta de la vârste fragede cunoștințe financiare care pot sprijini românii să ia decizii informate pe viitor, pentru o viață mai bună.

   Alături de învățători și de voluntarii Metropolitan Life, mai bine de 2.000 deelevi din 60 de școli din București, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești și Timișoara au oportunitatea ca în perioada aprilie-mai să își însușească principii financiare de bază pentru înțelegerea activității economice. Programul “Schimbăm vieți” încurajează elevii să-și folosească imaginația și să caute soluții pentru diverse situații din viața de zi cu zi.

   “Începem să conturăm planuri de viitor încă din perioada copilăriei. De aceea, este important să le insuflăm copiilor noștri direcția corectă pentru a deveni independenți financiar și să-i sprijinim, prin educație, să se dezvolte continuu. Metropolitan Life susține programul "Schimbăm Vieți” în România, cu sprijinul a peste 60 de colegi voluntari alături de care ne vom implica în desfășurarea lecțiilor, oferindu-le elevilor cunoștințe financiare care să îi ajute în deciziile viitoare”, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

 

   Educația financiară trebuie să înceapă la o vârstă fragedă

   Programul “Schimbăm vieți” este introdus în contextul rezultatelorunui studiu realizat de Wharton University of Pennsylvania în 2015, care relevă faptul că românii dispun de cunoștințe financiare reduse, prin comparație cu alte state analizate. Cercetarea a identificat, de asemenea, că școlile reprezintă un mediu propice pentru a transfera educație financiară.

   În cadrul programului "Schimbăm Vieți”, elevii și profesorii vor avea la dispoziție următoarele materiale:

   - Jurnalul Junior cu activități pentru elevi;

   - Ghidul învăţătorului și al voluntarului cu indicații pentru desfășurarea activităților în clasă;

   - Cartea “Prieteni minunați”, tradusă și editată, oferită fiecărui elev pentru lectură în clasă sau acasă, alături de părinți;

   - Caietul de activități ”Snoopy și prietenii săi”, pentru lucru în clasă sau acasă.  

   Programul “Schimbăm vieți” a fost lansat la nivel mondial în 2014 și a fost implementat în Grecia, Turcia, Polonia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Egipt, Irlanda, Liban și Rusia. În 2015, programul a fost lansat și în România și urmează să fie implementat în alte 11 țări din cadrul grupului MetLife din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.