Liberalii gălățeni fac poliție politică pe Facebook printr-un primar care cunoaște liberalismul doar din legitimațieUn personaj care a auzit de liberalism doar din legitimația de partid și servește de mulți ani filiala gălățeană a PNL, primarul din Nicorești, ne-a întors în timp, la ”delictul de opinie”. Liberalul Ionel Boghiu(foto) a inițiat o hotărâre de suspendare a consilierului Plus Ionel Melinte, trecută prin Consiliul Local al comunei Nicorești, doar pentru că este nemulțumit de comentariile făcute de colegul de guvernare pe rețeaua de socializare Facebook.

”Astfel, după prima participare la ședința din data de 27.11.2020, acesta a relatat pe grupul său (de Facebook-n.r.) faptul că în consiliul local Nicorești există multe probleme. Totodată, a informat cetățenii că în prima ședință s-au majorat salariile cu 50%, că s-au aprobat bani pentru niște lucrări și că nu știe dacă a votat pentru 70 de km de rețea de gaze, că nu a avut acces la documente pentru ca să știe ce a semnat și totodată a sancționat și modul de convocare la ședințe, prin postarea unei capturi de ecran cu mesajele SMS primite din partea angajatului UAT Nicorești care a convocat consilierii locali la ședințe”, se arată în ”Sesizarea” primarului către Consiliul Local Nicorești. Documentul este semnat de o haită de consilieri care, se pare, aparțin tot de liberalismul gălățean și mai conține capturi ale comentariilor din grupul de pe Fb al consilierului Plus.

În final, liberalismul nicoreștean a învins în lupta cu balaurul de pe Facebook și structura administrativă locală a emis o hotărâre de suspendare a consilierului Plus Ionel Melinte: ”Pentru abaterile săvârșite de dl consilier local Melinte Ionel, se aplică sancțiunea excluderii temporare de la lucrările consiliului local şi ale comisiilor de specialitate pe durata a două şedinţe consecutive, începând cu luna ianuarie 2021”. Pentru ca răzvrătitul să nu-l mai deranjeze pe primar și să înțeleagă bine mesajul, reprezentanții liberalismului l-au lăsat pe consilierul Plus și fără indemnizație.

S.Ț.