Onuț Valeriu Atanasiu – liberalul care militează pentru un învățământ modern și susținut integral de stat”Cred cu tărie că Educația trebuie făcută în cadru organizat, de cei care au fost pregătiți pentru a face educație și, mai presus de toate, cred cu tărie că educația trebuie să se facă fără costuri suplimentare pentru familie, pentru că toți copiii  au dreptul la educație, așa cum consfințește Constituția României și Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Pentru un acces fără bariere al tuturor copiilor la educație, este nevoie de un plan național de încurajare a tuturor familiilor să își trimită copiii la școală. Nu putem avea viitor fără o educație solidă și, de aceea, ca parlamentar PNL voi propune spre dezbatere și aprobare un Plan Național pentru Viitorul Educației.

Ce trebuie avut în vedere? 

  1. O familie tânără, care își dorește copii, amână să îi aibă, pentru că nu are cu cine să îi lase. Deci, este vital și prioritar să demarăm un program național de construcție de creșe, numărul acestora în fiecare localitate să fie direct proporțional cu indicele de natalitate.
  2. O familie care își dorește să se dezvolte are ambii soți în câmpul muncii, deci are nevoie de sprijin din partea statului pentru a-și crește, educa și îngriji copiii. De aceea, trebuie generalizat la nivel național programul prelungit la grădiniță.
  3. O tânără familie cu copiii în învățământul primar/gimnazial își dorește ca, după ce vine de la muncă, să nu fie nevoită să facă teme cu copiii. Așadar, trebuie extins în toate școlile programul "școala după școală" (afterschool), prevăzut cu o masă caldă.
  4. O familie aflată la maturitate își dorește ca fiul/fiica aflat/ă la liceu să fie în siguranță și după ore și să își petreacă timpul liber în mod eficient, plăcut și adaptat nevoilor adolescenților de astăzi. De aceea, mă gândesc la diversificarea activităților de la Cluburile și Palatele Copiilor, astfel încât acestea să corespundă dorințelor lor și să fie atractive.

Educația trebuie să fie o prioritate reală. Avem nevoie de o foaie de parcurs bine structurată și adaptată educației viitorului. Nu mai este timp pentru experimente! Nu mai avem voie să greșim! Viitorul copiilor noștri este viitorul acestei țări!”