VP Dobre și-a întins obrazul ca Durbacă și se pregătește pentru șefia pe viață a PNL GalațiPenalul Victor Paul Dobre nu are niciun gând să părăsească șefia PNL Galați, deși mulți dintre colegii de partid i-au bătut obrazul, în acest sens. Omul are misiune de la PSD să ducă și să țină filiala liberală la sub 10%. La ultimele alegeri generale a reușit să le facă pe plac lui Dan Nica și lui Eugen Durbacă, icoanele sale politice, și să sară cu PNL Galați pe sub ștacheta de 20%. De atunci a intrat în hibernare, până zilele trecute.

Un nou VP Dobre, cu obrazul întins și neatins de petele politice din CV-ul său, a ieșit la lumină cu o foame pantagruelică de imagine. Mai vrea o dată președinte al PNL Galați. Cum Victor Paul Dobre, în calitate de parlamentar, de ministru sau de secretar de stat, nu a avut niciun proiect important pentru Galați, pesedistul-liberal a trebuit să improvizeze. Dacă la alegerile generale din iarna trecută s-a agățat de proiectul metropolitan Galați-Brăila ca de un colac de salvare, acum și-a adus aminte că a fost cândva navalist. Astfel, ca să dea bine la gălățeni, în preajma alegerilor interne din PNL, Dobre a mimat un apel la guvernanți pentru a menține contractul privind construirea a patru nave de luptă la Șantierul Naval Damen. În paralel cu campania locală, VP Dobre vrea să-și impresioneze șefii de partid de la nivel central și a inițiat un proiect de lege prin care să se revină la două tururi de scrutin, atunci când românii își vor vota din nou primarii.

Pe lângă jocurile de imagine, noul Dobre s-a lansat și în lupte subterane de blocare în interiorul filialei a influenței pe care o au liberalii care îl susțin pe chirurgul Paul Ichim. Tentativa de democratizare a PNL Galați, încercată de Paul Ichim, este obturată de tot felul de trepăduși pe care Dobre, consiliat de Nica și Durbacă, îi folosește capacitându-i cu promisiuni de funcții de partid și în administrație.

S.Ț.