Beizadeaua pesedistului turnător la Securitate Florin Pâslaru a fost pusă să căpușeze AFDJPesediștii buni sunt pesediștii condamnați penal și cu un istoric bogat de turnători la Securitate. După acest principiu, condamnatul penal Liviu Dragnea, președintele la nivel național al PSD, și-a ales în funcția de șef al Cancelariei Camerei Deputaților un alt condamnat penal, pe turnătorul la Securitate Florin Pâslaru. Fostul deputat PSD de Galați este condamnat, tot cu suspendare, ca și șeful său, pentru faptul că și-a angajat ilegal fiul la cabinetul parlamentar.

Recuperat de Liviu Dragnea într-o funcție înaltă, după ce își pierduse și dreptul de a mai candida la ultimele alegeri parlamentare, Florin Pâslaru dă lovitură după lovitură în bugetele publice. În numai două luni de gurvernare PSD, turnătorul Pâslaru a fost împins de partid să facă parte din mai multe Consilii de Administrație ale unor companii naționale. Asta, pe sume uriașe din bani publici. Cum beizadeau turnătorului, Alexandru Florin Pâslaru, nu a reușit niciodată să se descurce pe cont propriu, s-a găsit și pentru ea un loc în CA al Companiei Naționale Administrația Fluvială a Dunării de Jos, acolo unde poate să câștige în jur de 2.000 de euro pe lună. Sinecura i-a venit de minune beizadelei care, după cum reiese din CV, rămăsese fără nicio sursă venit. Din același CV, aflat pe site-ul AFDJ, reiese că băiatul nu are nicio legătură cu navigația. Până în acest moment, Alexandru Florin Pâslaru a lucrat doar la firmele familiei, cele prin care a fost devalizat postul TV Galați. Băiatul, trecut până acum prin școli plătite de familie, Universitatea ”Româno-Americană” și Institutul Diplomatic Român, a avut și tangențe cu presa, după cum reiese din același CV: ”investigații în arhive, birouri ale diferitelor oficialități, biblioteci”.

Cu alte cuvinte, după ce a investigat biblioteci întregi(!), tăticul turnător la Securitate l-a trimis ”în lumea reală”, să ia contact direct cu banii publici. În condițiile în care AFDJ a primit, în sfârșit, o alocație bugetară de 10 milioane de euro pentru modernizarea navei salvator Perseus, cooptarea beizadelei în CA al Companiei Naționale are ceva dintr-un act de trafic de influență.

S.Ț.