Candidatul PSD Galați Florin Popa este atârnat de salariile provenite din bani publiciȘi fără să facă nimic, Florin Popa - numărul doi de pe lista pentru Camera Deputaților a PSD Galați, președintele Organizației Municipale a social-democraților, trebuie să câștige salarii din bani publici. De când nu mai este viceprimar, din luna iunie a.c., Florin Popa a fost recuperat de reduta PSD-istă Apă-Canal, firmă a municipalității, acolo unde directorul Gelu Stan îl plătește cu bani buni pentru o ipotetică activitate de consilier economic. Cu toate că atârnarea de banii publici de la Apă-Canal s-a vrut una discretă, candidatul la parlamentare Florin Popa a trebuit să-și facă public locul de muncă în documentele depuse la Biroul Electoral de Circumscripție (BEC). Cimitirul elefanților pesediști, firma municipalității Apă-Canal SA, locul unde Florin Popa câștigă cel puțin 5.000 de lei lunar fără să facă nimic, colcăie de corupție de partid sub ocrotirea lui Gelu Stan.

Florin Popa a trăit mereu atârnat de banii publici. În ultimii 10 ani a fost, în ordine descrescătoare, viceprimar PSD, city manager în ultimul mandat al lui Dumitru Nicolae și director la APDM. Asta nu-l împiedica să-l consilieze pe bani buni pe Sterică Atanasiu, patronul firmei pesediste abonată la contracte cu AFDJ, Superquatro. Și așa, din salariile provenite din banii publici și-a ridicat o vilă de social-democrat, de 222 mp, în Galați, pe strada Arcașilor, și o alta la București, pentru copil.

Cu toate că are afaceri în familie și face parte din mai multe consilii de administrație, deci are surse de venit, pesedistul Florin Popa nu s-a sfiit să mai tragă câteva luni din banii publici, până va ajunge în Parlament. Florin Popa a făcut parte din consiliile de administrație ale NAVROM SA și Navrom Delta, după cum reiese din declarațiile sale de avere, de unde a încasat sume frumoase de bani. Tot Florin Popa deține, prin soție, jumătate din capitalul social al firmei Servicii Navale SRL, despre care nu suflă o vorbă în declarațiile de interese.

Sorin Țiței