Gunoaiele politice din CL care în aceste zile ne mai cerşesc mandate de consilier   Politica, la Galaţi, nu are nicio legătură cu politicile publice. Aici totul se mişcă după cum dictează combinagiii Eugen Durbacă, Dan Nica, Victor Paul Dobre şi Mircea Toader. Tristele personaje, pe care gălăţenii n-au reuşit să le trimită la lada de gunoi a istoriei, au hotărât astăzi că ultima şedinţă din acest mandat a Consiliului Local trebuie sabotată.

   Marionetele politice ale celor patru mamuţi care ne manipulează viaţa la Galaţi au executat imediat ordinele, care au fost interpretate ca pe o strategie de campanie electorală având drept scop executarea unei lovituri pe sub masă aplicată actualului primar, Marius Stan. Astfel, şedinţa a fost boicotată de 13 consilieri: 1. Hristache Bogatu (PSD), 2. Mihai Bucatanschi (PNL), 3. Gheorghe Bugeag (ALDE), 4. Desilia Cocu (PSD), 5. Sorin Cristian Enache (PSD), 6. Eugen Găvan (ALDE), 7. Alin Mihai (independent), 8. Carmina Mușat (PSD), 9. Gina Paladi (ALDE), 10. Gheorghe Potîrniche (PSD), 11. Viorel Vali Sandu (ALDE), 12. Viorel Trif (PNL), 13. Costel Văsoi (ALDE).

   Gunoaiele politice, care ne mai cerşesc şi în aceste zile votul pentru CL şi CJ, n-au realizat nici până acum că în Consiliul Local se face politica gălăţenilor, a celor care i-au ales să-i reprezinte şi să le îmbunătăţească viaţa. Indivizii, cu aere de stăpâni ai noştri, n-au aflat de la gălăţeni, din păcate, că sunt de fapt slugile noastre, ca peste tot în lumea civilizată. Situaţia creată de cei 13 consilieri locali este agravată, după cum afirmă primarul Marius Stan, şi de faptul că pe ordinea de zi a şedinţei se aflau proiecte de hotărâri importante pentru comunitate: „Este vorba despre rectificarea bugetară, care asigura bani pentru bursele elevilor merituoși, bani pentru funcționarea spitalelor și bani pentru sport. Este vorba despre proiectul privind implementarea sistemului de taxare automată în mijloacele de transport în comun, un proiect vital pentru modernizarea transportului public, pentru care avem finanțare de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Este vorba, de asemenea, despre proiectul privind suprataxarea celor care lasă clădirile în paragină, un alt proiect extrem de important pentru schimbarea la față a orașului. Și multe alte proiecte (câteva zeci), care vizau activitatea curentă a unor întreprinzători privați”.

   S.Ţ.