Tătukul roşu Eugen Durbacă a „pornit” hoardele de pomanagii pentru dezastrul Galaţiului   Traseistul Eugen Durbacă îşi bazează politica de kadre pe sinecurile aruncate unui număr cât mai mare de ciraci. Lui Durbacă i-au căzut generos firimituri din barbă, pe banii gălăţenilor, în cele două mandate de primar. Fie că au fost autorizaţii pentru garaje sau chioşcuri, fie locuinţe sociale, fie angajari la firmele municipalităţii.

   Acum a sosit momentul să-şi activeze masa amorfă de profitori, gălăţeni care, împreună cu familiile lor, s-au hrănit ani buni pe seama tătukului roşu Eugen Durbacă. Sloganul „Durbacă porneşte Galaţiul” este semnalul dat micilor profitori pentru a acţiona în vederea înscăunării dinozaurului politic. Avându-l strateg în manipularea maselor pe securistul Ion Tudoran, zis Tano, personaj care a fost şef la „doi şi-un sfert” Galaţi, Durbacă a sunat adunarea pomanagiilor la mitinguri de adulaţie, interzise de lege, după modelul nord-coreean. Spetuagenarul, care aspiră la funcţia de primar pentru a treia oară, îşi întâlneşte fanii prin cârciumile pritene, acolo unde, la un rachiu, Durbacă poate să le promită mai credibil. În urmă cu vreo două zile, Piaţa Centrală era în fierbere: toţi obişnuiţii locului aflaseră că şeful ALDE dă de băut la o cârciumă de pe strada Tecuci. Marţi seara, activistul PCR nu şi-a mai încăput în piele: a reuşi să se apropie de măreţia mitingurilor organizate pentru „Tovarăşul”. Martorul ocular, jurnalistul Dan Cătălin Predescu, povesteşte pe facebook că vreo 200 de gălăţeni „îl ascultau pe tătuc cu gura căscată și comentau cu foc ("Măcar un metru cub de apă sî ni deie!", țipa o gospodină)”(foto DCP). Adunarea  populară, care s-a desfăşurat în Micro 39, a fost organizată după toate regulile, beneficiind de instalaţie de sonorizare, dar şi de animatori care întreţineau „artistic” atmosfera.

   Rezultatul acestei adulaţii „la interes” este că puşcăriabilul Eugen Durbacă stă bine în sondaje şi este gata să mai nenorocească Galaţiul timp de alţi patru ani, perioadă în care el se va îmbogăţi exponenţial. Altfel, politicianul neo-liberal (ALDE) Eugen Durbacă nu transmite niciun mesaj electoral. Singura propunere pentru gălăţeni este refacerea Plajei Dunărea, care „se va amenaja...şi se vor reface bazinele cu valuri”. În limbajul de lemn al politrukului Durbacă nu există proiecte politice pentru gălăţeni. Tătukul roşu oferă doar „o mână de var” şi firimiturile din barbă.

 

   Sorin Ţiţei                                                                                           Tătukul roşu Eugen Durbacă a „pornit” hoardele de pomanagii pentru dezastrul Galaţiului