Ionuţ Pucheanu - o ai prea mică pentru funcţia de primar al Galaţiului!   Ideea de a deveni primar al Galaţiului este una foarte mare pentru pesedistul Ionuţ Pucheanu, dar mult prea mică pentru gălăţeni şi, paradoxal, se pare că şi pentru partidul care îl susţine pe candidat, PSD.

   Zilele trecute am găsit...flyer pesedist pe clanţă, de la candidatul Ionuţ Pucheanu, fapt pe care i l-am semnalat, într-o întâlnire întâmplătoare, şi candidatului în cauză. În seara asta, uşa mi-a fost abuzată cu o ideea mică dar mare(!) de campanie electorală. Un pliant încrezut mi-a violat garnitura uşii, asta doar ca să-mi prezinte „cele mai importante proiecte” ale candidatului cu ideea mică. Dar, până la ideea mică, mi-a atras atenţia sloganul capcană pe care i l-au întins colegii de partid. Cică, „schimbarea, cu majuscule, urmată de un foarte mic <<în care>>, şi sfârşitul apocaliptic al sloganului, credem”. Cine ar crede într-un slogan care transmite lizibil doar „schimbarea...credem”?

   Dar ideea mică de a deveni primar al Galaţiului te loveşte crunt în momentul în care parcurgi „importantele proiecte” ale lui Ionuţ Pucheanu. Prima idee care ar putea să-l aducă la primărie pe pesedist este concepută în cel mai pur stil populist: „Crearea de locuri de muncă...”. Urmează asfaltarea străzilor şi a trotuarelor. „Proiectul” nr. 3 îl loveşte pe candidat în moalele ideii mici: ”Rezolvarea problemei cânilor fără stăpân...”. Ca director al Ecosal, Ionuţ Pucheanu a avut în braţe puterea executivă de a rezolva problema câinilor comunitari şi n-a reuşit decât să intre în cercul de fani al lui Bacalbaşa.

   Pe lângă veşnica promisiune de „rezolvare a problemelor de termoficare şi apă caldă (apa caldă este tot o problemă de termoficare, dacă nu este rezolvată casnic), promisiunile lui Ionuţ Pucheanu sunt în cel mai pur stil pesedist, adică aceleaşi de peste 25 de ani, perioadă în care partidul roşu a condus oraşul.

 

   Sorin Ţiţei