Senatorul-tractorist Gheorghe Saghian a numit șefii finanțelor gălățene după modelul Govor   Dacă prin absurd Galațiul ar fi avut Direcție Națională Anticorupție (DNA), am fi aflat și noi astăzi dialogurile spumoase dintre senatorul PSD Gheorghe Saghian și actualii șefi ai finațelor locale. Cum structura teritorială a numitului DNA lipsește cu desăvârșire, trebuie să ne mulțumim cu informațiile primite de la sursele noastre.

   Chiar înainte de regionalizarea direcțiilor județene de finanțe, în vara lui 2013, senatorul Gheorghe Saghian, delegat de șeful pesediștilor gălățeni Dan Nica, a executat o acțiune în forță de numire a șefilor Administrației Județene a Finațelor Publice (AFP Galați) și a unuia dintre șefii regionalei. Întâlnirea, care a avut loc în biroul senatorului-tractorist, s-a desfășurat după rețeta dezvăluită de interceptările DNA în cazul șefului PSD Satu Mare, Mircea Govor.

   Acțiunea a fost intermediată de un fost angajat al Gărzii Financiare locale, cel care i-a adunat în plină vară pe viitori șefi ai finanțelor. În biroul senatorului PSD au fost aduși din concedii sau din răcoarea caselor propri: Silviu Pripoaie, Georgică Radu, Daniel Mocanu și Dan Postelnicu. Cei patru ”inculpați” au fost aliniați cu spatele la perete și ”mitraliați” de specialistul PSD în agricultură: ”Băi băieți, noi ne-am gândit să vă propunem în funcții de șefi la finanțe. Știm că aveți partidul în suflet și noi avem nevoie de oameni de încredere, bă! Nu-i așa că sunteți de acord? Aveți ceva de comentat, bă?” ”Aleșii” partidului veșnic la Galați n-au schițat niciun gest de împotrivire și așa s-au capatuit cu funcțiile dăruite de PSD, pe care le mai stăpânesc și în ziua de azi. Astfel, Silviu Pripoaie a devenit șeful Inspecției Fiscale pe Regionala Galați, Georgică Radu - șef la AFP Galați, Daniel Mocanu - șef al Inspecției AFP, și Dan Postelnicu - șef la Colectare Contribuabili Mijlocii AFP. Abia după numirile făcute de partid au urmat examenele pe funcții, pe care unii le-au trecut, iar alții au rămas interimari pentru că nu le-au trecut.

 

   Sorin Țiței