Dosarul penal al lui Dan Nica a canibalizat Organizația Județeană PSD Galați

   Încă președinte al Organizației Județene a PSD Galați, pușcariabilul Dan Nica, implicat în dosarul Microsoft și salvat de imunitatea dată de mandatul de europarlamentar, se simte amenințat de colegii săi Viorel Ștefan și Florin Pâslaru. Lupta internă din organizația PSD Galați a ieșit la suprafață în urma unui atac furibund lansat de jurnalistul descoperit al PSD, Dan Paic, în oficiosul local PresaGalațiBrăila.com. O aparentă parodie privind eliberarea din funcție a subsecretarului de stat de la Transporturi, Marius Mărgărit, aruncă în eter două atenționări la adresa deputaților PSD Viorel Ștefan și Florin Pâslaru, care vânează funcția liderului local Nica. În primă fază, tropeta președintelui Nica îi atenționează pe cei doi, în articolul <<Mitică ,,ciasuri”, dat afară de la Transporturi>>, că știe despre acțiunea lor:”... Mărgărit s-a maturizat în rele şi poate să-şi continue activitatea prin ograda lui Ştefan Viorel şi a lui Pâslaru Pintea, care lucrează de zor la detronarea lui Nica”.

   După câteva rânduri, autorul materialului le mai trimite un mesaj de atenționare celor doi deviaționiști:”Speră însă să-şi revină odată cu mazilirea lui Nica, când cei doi de mai sus, care vor să-l înlocuiască, îi vor da chipurile o funcţie importantă”.

   Cum Pâslaru a fost pajul credincios al liderului local PSD, iar Viorel Ștefan chiar tovarăș de afaceri al lui Nica, este greu de acceptat că s-a ajuns la un asemenea grad de canibalizare în filiala județeană a partidului. Pe de altă parte, în spatele atacurilor poate sta chiar finanțatorul oficiosului PSD, senatorul-tractorist Gheorghe Saghian, care își dorește ca Dan Nica să-i lase moștenire funcția.

 

   Nica rămâne fără imunitate și nici Saghian nu se simte prea bine

  Dan Nica este acuzat de de  abuz în serviciu,  luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Procurorii susţin că Nica ar fi cerut 20 de milioane de dolari mită de la compania Fujitsu Siemens Computers. Aceiași procurori susţin că Dan Nica a primit o parte din bani în contul unor societăţi de tip off–shore, cu titlu de consultanţă şi asistenţă tehnică. În schimbul banilor, Nica ar fi favorizat Fujitsu Siemens Computers în celebra afacere Microsoft. Pe de altă parte, europarlamentarul Dan Nica a negat permanent orice implicare în afacerea investigată de procurori.  

  Senatorul PSDGheorghe Saghian s-a lansat în domeniul presei printr-o firmă care căpușează Electrica Galați. RBX Electric SRL a ajuns editorul publicației on-line PresaGalațiBrăila.com prin ruperea unei alte publicații ajunsă în curtea PSD, PresaGalați.ro. O parte din oamenii care lucrau pentru PresaGalați.ro, ziar al lui Marius Mărgărit, a fost atrasă de banii puși în joc și de cupola oferită de senatorul PSD Saghian. Astfel a luat naștere PresaGalațiBrăila.com, ziar on-line al PSD finanțat din banii sifonați de RBX Electric de la Electrica Galați.

  Sorin Țiței