În goana după betonare și schimbări de borduri – Pucheanu a uitat de colectarea selectivăÎn cei patru ani de mandat al primarului Ionuț Pucheanu, Galațiul n-a făcut progrese în colectarea selectivă a gunoiului. Mai mult, tentativele de imagine în domeniu au fost complet idioate (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2907-primaria-si-ecosal-lanseaza-un-program-pilot-idiot-pentru-colectarea-selectiva-a-deseurilor.html ).

Ne așteptam ca măcar la gunoaie să se priceapă primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. Asta, pentru că a fost ales în fruntea urbei de la Dunăre din poziția de director al Ecosal, firma municipalității care deține monopolul colectării gunoiului la Galați. Dovada că nu are capacitatea să rezolve problema gunoaielor din oraș este faptul că Galațiul nu are o activitate de colectare selectivă a deșeurilor menajere, deși există o lege care obligă cetățenii și firmele de salubritate să o facă (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2836-ecosalul-primarului-ionut-pucheanu-pune-in-pericol-sanatatea-galatenilor-si-incalca-legea-colectarii-selective.html ).

Singurele guri de oxigen ni le oferă asociațiile ecologice care mai fac campanii la nivel național. Acum, în plină campanile electorală, ECOTIC revine la Galați cu un nou episod ”Orașe Curate”. „Orașe Curate” Galați face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE - deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul român asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural.

Punctele de colectare sunt disponibile la următoarele adrese:

Punct Verde – Drumul Viilor, nr.1, luni – sâmbătă 8:00 – 16:00, duminică 8:00 – 12:00;

Strada Nufărului, nr 24 -26, luni – vineri, 7:00 – 14:00;

Stația de sortare Bărboși, luni – vineri, 7:00 – 14:00;