Protestatarii gălățeni anti ”ciuma roșie” s-au împărțit între București și piața din fața PrefecturiiDezamăgiți de strategia aleasă de președintele Iohannis privind acceptarea premierului propus de Alianța PSD-ALDE, gălățenii s-au mișcat mai greu la protestul programat sâmbătă seara. Nucleul dur al manifestanților, aproape 200 de gălățeni, a ales calea Bucureștiului. Protestatarii care au ieșit la manifestația desfășurată pe platoul Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției, din fața Prefecturii, au părut mai timizi decât impunea momentul, considerat de societatea civilă ca fiind vârful manifestațiilor anti ”ciuma roșie”, după un an de la celebra OUG 13.

După ora 18, pe o ninsoare apoasă, protestatarii s-au plasat în două tabere: una minoritară, aflată în așteptare, pe trotuarul din fața Prefecturii, și aproximativ 200 de gălățeni hotărâți să-și verse of-ul asupra ”ciumei roșii”, aflați pe platoul din fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției. Ca la un semnal, la ora 18,30, cele două tabere, care atunci se apropiau de 1.000 de protestatari, au ocupat strada Domnească, fără ca jandarmii să intervină violent. În tot acest timp, gălățenii au scandat împotriva partidelor aflate la guvernare și împotriva tentativelor acestora de a-și armoniza ”legile Justiției”: ”Nu vrem să fim o nație de hoți!”, ”PSD, ciuma roșie!”, ”Tăriceanu și ai lui, Mafia Senatului!”, ”PSD, protectorul Mafiei!” și ”DNA, să vină să vă ia!”

Apoi, din mers, protestatarii și jandarmii au reușit să organizeze coloana de manifestanți gălățeni astfel încât să ocupe un singur sens de mers, pe strada Domnească. În marș, mesajul protestatarilor, care se voia anti ”legilor Justiție” modificate de PSD și anti ”țopăielii fiscale”impusă de același partid, s-a diluat și, cu greu, se mai auzeau strigăte de genul ”Hoții, hoții!” sau scandări de chemare pentru cei care stăteau pe margine și priveau manifestația.

În dreptul Palatului de Justiție, acolo unde coloana de manifestanți a scandat ”Justție, nu corupție!” și, din nou, ”DNA, să vină să vă ia!”, manifestanți au ales să se întoarcă spre punctul de plecare, la Prefectură. În această situație, coloana de manifestanți s-a subțiat semnificativ, ajungând la doar 200 de oameni.

S.Ț.

           Protestatarii gălățeni anti ”ciuma roșie” s-au împărțit între București și piața din fața Prefecturii