Primarul Pucheanu mai îngroapă un milion de euro din împrumutul bancar într-un târg inutil de mașiniAdministrația locală condusă de primarul pesedist Ionuț Pucheanu nu are nicio idee privind atragerea fondurilor europene în investițiile locale. Din acest motiv, gălățenii vor plăti zeci de ani împrumuturile și dobânzile bancare prin care primarul Pucheanu încearcă să-și facă imagine pentru un nou mandat.

Aproape un milion de euro, adică 3.394.307 lei fără TVA, din împrumutul de 100 milioane de lei de la CEC Bank, va fi cheltuit pentru amenajarea unui târg de mașini situat pe strada Macului. De acești bani, constructorul va realiza, conform caietului de sarcini: spații expoziționale pentru mașinile ce urmează să fie vândute, spații de parcare pentru vizitatori, spații comerciale pentru piese auto, iluminat și alei de acces.

Investiția cu care se laudă primarul PSD al Galațiului va depăși cu mult milionul de euro alocat acum, având în vedere dobânzile bancare. În plus, târgul de mașini nu era o prioritate pentru Galați, având în vedere faptul că tranzacțiile de acest tip sunt anunțate pe rețelele de socializare, acolo unde vânzătorii nu plătesc taxe de staționare, și că, în oraș, există mai multe firme care au parcuri unde sunt comercializate mașini la mâna a doua. În schimb, așa cum a constatat un fost director de la Gospodărire Urbană, taxele de staționare a autoturismelor scoase la vânzare, acum în Talcioc, reprezintă o afacere bună cu bani negri pentru partid.

Interesant este și faptul că lucrarea a fost adjudecată de una dintre firmele abonată la contracte în mandatul lui Pucheanu, Rovis Lider SRL, în asociere cu Atu Consulting SRL.

S.Ț.