Politrucii roșii gălățeni au acaparat ceremoniile de comemorare a Eroilor Martiri ai RevoluțieiIndivizi care până în urmă cu ceva ani purtau cisme de cauciuc și își numărau cuvintele din vocabular pe degetele unei singure mâini au apărut astăzi în costume Armani, debarcați din Mercedesuri, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției. Politrucii roșii gălățeni de la PSD și ALDE au umplut platoul din fața Prefecturii și au transformat într-o sărbătoare proprie momentul solemn al comemorării tinerilor care s-au jertfit pentru libertatea noastră. Pe lângă garda militară de onoare, pentru siguranța și orgoliile noii nomenclaturi politice, slugarnicul director al Poliției Locale și-a aliniat mascații din dotare pe platoul Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluție. În aceste condiții, cei vreo șapte revoluționari prezenți la comemorare au fost nevoiți să depună coroana de flori cu câteva minute înaintea începerii ceremoniei oficiale. Nici așa nu a fost pe placul organizatorilor, care au cerut mutarea coroanei revoluționarilor din zona centrală a monumentului. Asta, pentru ca prefectul să fie cel care o așează pe locul respectiv. Până la urmă, revoluționarii și-au impus amplasamentul coroanei prin care și-au cinstit Eroii Martiri. Fără acest moment jenant, privitorul nu ar fi avut cum să realizeze că la comemorare participă și cei care sunt sărbătoriți în această zi: revoluționarii.

Vreo 200 de indivizi cu aere de suficiență și mândri de costumele lor au completat tabloul grotesc de la ceremonia de cinstire a Eroilor Martiri. PSD și ALDE au făcut risipă de nimeni în costume atunci când le-a venit rândul la depunerea coroanelor de flori. Fenomenul s-a repetat și în cimitirul Eternitatea, acolo unde părinții care și-au comemorat copiii căzuți la Revoluție au fost sufocați de cohorta de politruci. În cimitir, pe lângă mascații din trupele speciale ale Poliției Locale, directorul Hahui și-a adus și toată flotila de mașini cu girofar a instituției, tot într-o încercare de a impresiona prin mișcarea de trupe. Singurul politruc care n-a dat doi bani pe eveniment a fost minisecuristul Ionuț Pucheanu, cel care râdea cu gura până la urechi atunci când a realizat că a ajuns la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției după încheierea ceremoniei depunerii coroanelor de flori.

Politicienii gălățeni și presa conlucrează pentru minimalizarea ideii de Revoluție

De câțiva ani, politicul și oameni din presă și-au dat mâna pentru acreditarea ideii că în decembrie 1989 a avut loc doar o lovitură de stat. Strategia murdară a pornit de la nivel central și se desfășoară cu succes la nivel local. Încercarea lor are în vedere compromiterea Revoluției făcută de cetățeni români și acreditarea loviturii de stat care a avut drept scop o schimbare de tip ”Perestroika”.

În acest sens, în urmă cu vreo șase ani, istoricul și omul de presă gălățean Cătălin Negoiță, împins de la spate de deputatul PDL Mircea Toader, a început să discrediteze, pe plan local, Revoluția. Punctul culminant al acțiunii de denigrare a fost atins în urmă cu aproape un an, atunci când Negoiță l-a adus la Galați pe ultimul șef al Securității, Iulian Vlad. Acesta a avut misiunea să ne prezinte patriotismul dovedit de securiști și să nege ideea Revoluției din 1989.

Tot în linia minimalizării Revoluției la Galați se înscrie și seria de articole securistice scrise de jurnalistul Costel Crângan și publicate în cotidianul Adevărul. Acesta prezintă partea veselă a Revoluției la Galați, având drept unică sursă un turnător la Securitate. Evenimentele povestite de actorul Vlad Vasiliu, personaj care a fost declarat, prin hotărâre judecătorească, colaborator al Securității, te duc cu gândul la o petrecere cu curvele Marianei Curdefier, la sărbători de iarnă cu tăierea porcului și arestări la beție. Totuși, în acele zile, niște oameni și-au riscat viața, au preluat conducerea orașului și a județului și, ce este cel mai important, au împiedicat vărsarea de sânge nevinovat.

S.Ț.

      Politrucii roșii gălățeni au acaparat ceremoniile de comemorare a Eroilor Martiri ai Revoluției