Proiectul de oraș al lui Pucheanu: panseluțe la tot cartierul...toamna   Aproape a venit toamna și, în curând, trec trei luni de când gălățenii s-au trezit cu primar nou din partea PSD. În aceste condiții, locuitorii portului de la Dunăre, cei care n-au plecat pe alte meleaguri să-și caute prosperitatea, așteptau pornirea unor proiecte benefice din partea noului edil șef.

   Cu vreo două zile în urmă, lucrătorii de la spații verzi ai firmei municipalității plantau de zor panseluțe în zona inelului de rocadă (foto) și, cu siguranță, în multe alte locuri din oraș. Să plantezi panseluțe la sfârșitul verii este un fapt mai puțin obișnuit, chiar și pentru specialiștii în horticultură. Ionuț Pucheanu dă panseluțe la tot cartierul până la prima ceață, atunci când gingașele flori ne părăsesc. Cu alte cuvinte, noul primar vrea să ne ia ochii cu panseluțe care vor rezista până la două luni din momentul plantării. Pe de altă parte, pe site-ul Primăriei Galați nu apar prețurile de achiziție pentru panseluțe și nici primarul nu raspunde la telefon. Fără comunicare, asta și pentru că Pucheanu nu are încă un purtător de cuvânt, gândul te duce la clasica ”afacere panseluța”, escrocherie exersată de primarii orașelor din România pentru a-și îndestula susținătorii din campania electorală.

   De la începutul mandatului, Ionuț Pucheanu nu a anunțat niciun proiect mare pentru Galați, în schimb a punctat timid la capitolul imagine. Singurele sale acțiuni s-au limitat la câteva plombe asfaltice, reparații programate probabil din mandatul lui Marius Stan, și la vreo două basculante de nisip aruncate pe locul fostei plaje de la Dunăre. În ritmul ăsta, îl va depăși în lentoare pe fostul primar și coleg de PSD Dumitru Nicolae. Asta, în primul mandat, pentru că în mod sigur pesedeul și susținătorii săi din umbră îl vor băga pe gât gălățenilor și la alegerile următoare.

 

   S.Ț.