”Cotidianul gălățenilor” Viața Liberă face publicitate deșănțată firmei pesediștilor care au distrus Galațiul   Fără niciun avertisment prin care să prevină cititorii că urmează un articol publicitar, ziarul Viața Liberă, autointitulat ”cotidianul gălățenilor”, deschide ediția de vineri, 19 august, cu un articol economic laudativ la adresa grupului de firme NAVROM SA. Intitulat libidinos ”Grupul Navrom, o forță economică locală/ Șapte firme și afaceri de peste 300 milioane de lei”, articolul publicitar fără (P) face risipă de aprecieri la cel mai înalt nivel la adresa activității grupului de firme. Încă din start, gălățenii sunt informați că: ”Punctele forte (ale firmei – n.r.) rămân transportul fluvial de mărfuri și serviciile de trecere bac, din care s-a obținut un profit net total de peste 10 milioane de lei”, dar și că ”Bacul, perla coroanei”. Așa-zisa analiză economică toarnă pe cititor o găleată de cifre de excepție și enumeră utilajele deținute de firme într-un limbaj mieros ce te duce cu gândul la ”marile realizări care vor  duce zona pe cele mai înalte culmi ale economiei”.

   Ziarul liberalului Marian Băilă nu scoate o vorbă despre acționariatul grupului de firme și de faptul că NAVROM SA, prin influențele politico-securistice, a eliminat orice fel de concurență reală în transportul de pe Dunărea Maritimă și este cauza pentru care Galațiul nu are un pod peste Bătrânul Fluviu (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2245-profitul-firmei-pesediste-navrom-bac-srl-motivul-pentru-care-gala%C8%9Biul-nu-are-pod-peste-dun%C4%83re.html ).

   Autorul nu face nicio referire la faptul că grupul de firme este politizat și controlat de deputatul PSD Viorel Ștefan și de directorul Constantin Hârțan, în umbra cărora se află liderul local al pesediștilor, europarlamentarul Dan Nica. O analiză economică mai atentă ar fi scos la iveală și faptul că ”perla coroanei”, Navrom Bac SRL, are o cifră de afaceri cam mică pentru monopolul pe care îl deține și că profitul este de aproape 50%, după cifrele din 2015, fapt unic în economia prăfuită gălățeană. Interesant este și faptul cei doi politicieni, Viorel Ștefan și Dan Nica, n-au avut proiecte pentru Galați, din funcțiile pe care le-au deținut la nivel național. Viorel Ștefan are vreo trei mandate de președinte al Comisiei de buget-finațe din Camera Deputaților și nu a semnat nicio finanțare pentru vreun mare proiect în Galați. În schimb, Dan Nica a ratat cu succes proiectul metropolitan Galați-Brăila. Actul prin care a smuls teren din județul Brăila pentru un amărât de cartier ANL, o altă gaură neagră a Galațiului, i-a înrăit pe vecinii noștri și a tăiat orice comunicare în vederea proiectului metropolitan.

   Nici faptul că firma gălățeană NAVROM SA este contolată de o firmă constănțeană, Transport Trade Services SA (TTS), cu un acționariat securistic format din Mihăilescu Alexandru Mircea, o firmă americană și un asociat elvețian născut în Austria, nu a fost de interes pentru ”cotidianul gălățenilor”. Cititorul gălățean trebuie să fie optimist, chiar dacă totul se prăbușește în jurul său!

   (http://www.viata-libera.ro/prima-pagina/80455-grupul-navrom,-o-forta-economica-locala-sapte-firme-si-afaceri-de-peste-300-milioane-de-lei)

 

   S.Ț.

                                                                                         ”Cotidianul gălățenilor” Viața Liberă face publicitate deșănțată firmei pesediștilor care au distrus Galațiul