Kit educațional gratuit pentru cadrele didactice și asociațiile interesate de domeniul prevenirii HIV100 kit-uri educaționale gratuite sunt disponibile, începând cu luna aceasta, pentru cadrele didactice, lucrătorii cu tineretul și asociațiile și fundațiile din Galați care lucrează cu tinerii din județ și care sunt interesate de domeniul educației pentru prevenire HIV. Kit-ul cu materiale educaționale specifice a fost realizat de Asociația Semper Musica Filiala Tecuci prin sprijinul oferit de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Galați – Concurs local de proiecte de tineret, 2019.

Kit-ul cuprinde jocuri de educație non-formală adaptate problematicii HIV/SIDA ce pot fi folosite la clasă sau în diferite contexte de tineret de către cei interesați de subiect. De asemenea, kit-ul mai cuprinde o fundiță roșie, semnul internațional de luptă împotriva HIV și diferite materiale informative și educaționale specifice. Cele 100 de Kit-uri sunt gratuite și pot fi comandate online prin accesare paginii de Facebook a organizației: https://www.facebook.com/voluntartecuci/

„Județul Galați este în top 10 județe la nivel național din punctul de vedere al numărului de noi infecții cu HIV înregistrate în prima jumătate a lui 2019 (Sursa:www.cnlas.ro). În aceste condiții și în lipsa unei susțineri financiare constante a domeniului prevenirii HIV, creșterea numărului de actori care să livreze sesiuni de educație pentru prevenire HIV în diferite contexte de tineret este poate soluția cea mai potrivită pentru a ține sub control răspândirea infecției. Sperăm ca cele 100 de kit-uri gratuite să ajungă exact la cei care își doreau să livreze sesiuni de educație pentru prevenire HIV și nu aveau cunoștințele și metodologiile necesare.” a spus Bogdan Istrate, Președintele Asociației Semper Musica Filiala Tecuci.