Desființați urgent Secția Specială pentru magistrați!Avem o nouă criză în justiție. Grupul statelor împotriva corupției(GRECO), instituție a Consiliului Europei, cere desființarea de urgență a Secției Speciale de anchetare a magistraților.

Solicitarea este obligatorie, însă Viorica Dăncilă pare că o ignoră. Nu putem accepta această atitudine a guvernanților. E important să le arătăm premierului Viorica Dăncilă și ministrului Justiției, Ana Birchall, că susținem GRECO și vrem desființarea Secției de anchetare a magistraților.

Secția în sine e un atac la independența Justiției. Și asta nu o spunem doar noi, ci o spun experții europeni.

Acum, când reflectoarele sunt din nou pe această secție specială, e momentul să acționăm. Vom merge peste câteva zile în audiență la ministrul Justiției și vom depune petiția prin care îi solicităm desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților. Pentru ca acțiunea să aibă succes, avem nevoie de zeci de mii de semnături ale membrilor comunității Declic. Durează un minut să semnezi. Apasă aici și semnează petiția.

Da, semnez

Vreau să îți spun de ce cred eu că e atât de periculos pentru întreaga societate parchetul condus de Adina Florea. Secția de anchetare a magistraților poate fi un instrument de șantaj. Ea are toate șansele să fie folosită în scopuri politice, pentru a bloca procurori și judecători care cercetează politicieni corupți.

E suficient ca secția să îi deschidă un dosar unui procuror, ca să îi blocheze activitatea.Nici nu mai contează dacă a fost sau nu vinovat, pe moment el nu mai face anchete. Aceasta este cea mai eficientă cale ca un politician să scape basma curată după ce fură bani publici.

Secția a încercat deja să o oprească pe Laura Codruța Kovesi să candideze la șefia Parchetului European. Procurorii SS au pus-o sub acuzare cu câteva zile înainte de a merge la Bruxelles. De aceea, până nu au loc alte abuzuri, e nevoie să cerem desființarea Secției Speciale.

Avem nevoie de judecători și procurori independenți, cărora să nu le fie frică să aresteze lideri politici care încalcă legea. Iar cu acest instrument de șantaj care le suflă în ceafă nu știu câți mai au curaj. Ce spui, te alături și tu acum semnatarilor petiției și ceri desființarea Secției Speciale?

Da, semnez

Acțiunile comunității Declic au contat de multe ori, presiunea pusă de sute de mii de membri a dat rezultate, chiar dacă uneori nu au venit imediat. Tocmai ce am obținut o victorie, pentru că am perseverat. Miniștrii Teodor Meleșcanu și Carmen Dan au fost remaniați. De luni bune le cerem demisiile sau demiterea lor, pentru dezastrul de la alegeri. Zeci de mii dintre noi s-au mobilizat. Carmen Dan e în vizorul comunității încă din 10 august. Au cedat greu, dar au cedat.

La fel e și cu Secția Specială. Cu un raport GRECO care cere desființarea secției, pe care o numește un atac la independența justiției, cu presa atentă la subiect și cu noi vigilenți, SS nu poate rămâne în picioare.

E șansa noastră să scăpăm justiția de ultimul instrument politic de represiune rămas în picioare din epoca Dragnea-Iordache-Toader. Profiți de șansa asta?

Da, semnez

Toți pentru o justiție independentă,

Cătălina și echipa Declic

PS: Timpul e foarte scurt. Subiectul va mai fi pe agenda publică maximum o săptămână. Acum e momentul să strângem zeci de mii de semnături și să le predăm ministrului Justiției, Ana Birchall. Vom merge la minister și îi vom cere să închidă urgent secția specială. Fii și tu parte a acestei acțiuni. Intră aici și semnează petiția.