Toți pentru Europa să fie declicul pentru mobilizarea la votAm fost cu miile în Piața Victoriei pentru a da tonul schimbării. Alături de noi, au fost Europa FM, grupurile civice și sutele de voluntari care au făcut ca Toți pentru Europa să fie declicul pentru mobilizarea la referendumul pe justiție și alegerile europene.

Echipa noastră a lucrat neîntrerupt în ultima perioadă, pentru a face această adunare publică posibilă. Am trecut prin nenumărate emoții, răsturnări de situație și pe alocuri piedici. În toate aceste momente însă, nu am renunțat să credem că avem nevoie de această sărbătoare cu spirit european, pentru a ne convinge cunoscuții să iasă la vot.

Poate că și cei încă nehotărâți să meargă la vot și-au schimbat părerea după această adunare. Dar mult mai sigur o vor face dacă primesc câte un telefon de la noi. Așa că vă invităm ca în zilele ce au rămas până în ziua votului, să începeți conversațiile cu aceia din jurul vostru care încă nu sunt convinși și despre care nu știți dacă merg la vot.

Poate că ascultându-ne își vor schimba părerea. Știu că mulți sunt supărați pe cei ce nu votează, dar vă rog să nu îi certăm. Hai să facem un efort și să le spunem motivele pentru care votăm noi. Să-i convingem cu un mesaj pozitiv și empatic.

În săptămâna care a mai rămas, dacă fiecare dintre noi ar iniția 6-7-8 conversații pe zi cu cei din jur, atunci am avea o prezență crescută atât la referendum, cât și la alegerile europarlamentare. Evident, nu începeți conversația cu cineva care a fost déjà în piață. Nu are sens să ne motivăm între noi. Trebuie să ieșim din bulă dacă vrem să dăm tonul schimbării.

Așa că v-am pregătit un ghid de conversații pe europene.declic.ro și o altă pagină accesibilă doar pe mobil. Intrați ACUM pe megafon.declic.ro! Acolo e un prim mesaj de trimis către oameni din agendă, fie prin sms sau chaturi.

Dacă reușim să ducem la îndeplinire acest plan, vom demonstra încă o dată că suntem o forță care dă speranță. Și poate pentru cei ce iau în considerare plecarea definitivă din țară, va cântări și argumentul nostru. Și încet-încet, România va deveni țara dreaptă și prosperă pe care ne-o dorim. La telefoane, cetățeni!

Toți pentru Europa,

Tudor, Roxana, Luminița, Antoniu, Olga, Ana, Cătălina, Silvia și Dan