Toți pentru Europa!Pe 19 mai va avea loc un eveniment pentru care am lucrat de zor în ultima lună. Comunitatea Declic va organiza adunarea publică „Toți pentru Europa” în Piața Victoriei din București. În același timp, în mai multe orașe mari ale Europei, vor avea loc manifestații asemănătoare, puse la cale de organizațiile-soră ale Declic. Oameni din Berlin, Viena, Budapesta, Amsterdam, Varșovia și Stockholm vor ieși în stradă să arate că susțin, și ei, valorile europene.

„Toți pentru Europa” e un antrenament civic pentru votul din 26 mai. Vrem să ne arătăm susținerea pentru valorile europene și să spunem tuturor că e nevoie de fiecare vot pentru a da tonul schimbării. Vrem ca mesajul nostru să ajungă pretutindeni. Cu sprijinul partenerilor și a miilor de oameni ce se vor reuni în Piața Victoriei ne vom asigura că mesajul ajunge și la cei ce privesc la televizor, ascultă radio-ul sau dau scroll pe facebook, oriunde în țară și în diaspora. Ne bucurăm deja că îți putem da o veste importantă: evenimentul organizat de comunitatea Declic este sprijinit de Europa FM.

Pe 19 mai, zeci de mii de europeni ies în stradă. Cu toții credem în valorile europene. Ajută-ne să facem și evenimentul de la București unul de referință pentru Europa. Contribuie și tu pentru a acoperi costurile de scenă, sunet, personal tehnic și promovare. Vestea bună e că toți artiștii invitați vor participa pro-bono, dar tot e nevoie să plătim costurile pentru scenă. Ne ajuți și tu?

Da, contribui și eu

Avem deja aviz de la Primăria Municipiului București și restul autorităților au fost notificate de eveniment. Ne așteptăm ca circulația rutieră să fie restricționată în Piața Victoriei. Acolo va fi amplasată scena pe care vor urca reprezentanți ai societății civile, activiști, dar și artiști celebri care ne vor încuraja, pe toți, să ieșim la vot.

După cum vezi și tu, de data asta, am gândit totul la scară mare pentru că e nevoie de mult mai mulți oameni decât sunt înscriși în comunitatea Declic. Noi suntem cei mai implicați cetățeni, este clar că noi suntem cei care vor vota. Dar mai sunt peste 5,5 milioane de români care nu iau parte de obicei la alegerile europene. Și pentru a ajunge la ei, avem nevoie de un asemenea eveniment. Trebuie să fie o scenă, lumini, ecrane și personal tehnic care să se asigure că toate funcționează cum trebuie. Am reușit să acoperim o parte din costuri, iar mulți dintre furnizori ne-au făcut oferte foarte generoase. Dar din păcate, nu e de ajuns. Iarăși avem nevoie și de ajutorul tău.

Dacă și un sfert dintre noi contribuie cu 20 de lei chiar acum, putem să facem cel mai mare eveniment pro-european din toate câte au fost în Piața Victoriei. Dacă suficient de mulți dintre noi înlocuiesc o ieșire în oraș cu o donație pentru Declic, atunci am putea să plătim pentru o scenă de 12 metri lățime, două ecrane pe care să rulăm continuu mesaje și sistem de sonorizare suficient pentru toată Piața. Ba chiar, ne-ar rămâne și bani să cumpărăm reclamă să audă toată lumea din București de evenimentul nostru.

Până pe 19 mai au mai rămas trei săptămâni. Nu ne permitem să pierdem nicio zi. Ne ajuți să facem cea mai mare manifestație pro-europeană de până acum? Apasă butonul de mai jos și hai ca pe 19 mai să fim „Toți pentru Europa”.

Vreau să donez

Toți pentru Europa,

Ana, Antoniu, Cătălina, Luminița, Olga, Roxana, Silvia și Tudor

P.S.: Cred că îți amintești că recent am reușit să afișăm pe magazinul Cocor din București mesajul „Comunitatea Declic susține protestul magistraților”. Am putut să facem asta doar datorită membrilor. Peste 1,106 persoane care au donat. Și pentru că au contribuit atât de mulți, am rezervat panoul nu doar pentru o săptămână, așa cum am plănuit, ci pentru două. Dacă am reușit atunci, putem reuși și acum. Ne ajuți să facem posibil evenimentul „Toți pentru Europa” din 19 mai?