Referendum pentru Justiție: opinia ta contează!Președintele Klaus Iohannis a anunțat consultări mâine, 26 martie, pe tema referendumului privind Justiția. Societatea civilă, inclusiv comunitatea Declic, a fost invitată să participe. Avem, așadar, ocazia de a veni cu recomandări pe acest subiect și de a ne spune punctul de vedere. De aceea, am decis să consultăm membrii Declic. Răspunsurile centralizate le vom face publice și le vom trimite mai departe către Administrația Prezidențială.

Ia-ți 5 minute și completează, te rog, chestionarul de mai jos. Noi ne vom asigura că opinia ta și a celorlalți membri Declic va ajunge la președintele Iohannis. În felul acesta, comunitatea noastră va avea un cuvânt de spus.

Da, răspund și eu

E aproape hotărât ca referendumul să aibă loc în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai. E un moment-cheie, acum, când Guvernul ignoră semnale de alarmă trase de magistrați și de Comisia Europeană. Am văzut că ministrul Justiției a dat deja o ordonanță de urgență care oferă super-puteri unei secții care să ancheteze judecători și procurori. Vineri a mai apărut și știrea conform căreia Tudorel Toader a trimis spre avizare alte două proiecte de OUG. Dacă ar fi adoptate, noile ordonanțe l-ar scăpa pe șeful PSD, Liviu Dragnea, de cele două dosare penale în care a fost condamnat. De aceea, acest referendum pe Justiție ar putea lămuri pe toată lumea ce își doresc cetățenii.  

Da, completez chestionarul

Vom aduna răspunsurile și vom trimite un răspuns către Administrația Prezidențială, din partea comunității Declic. Consultarea este mâine, așa că te rugăm să completezi chestionarul acum pentru a avea timp suficient să centralizăm răspunsurile.

Toți pentru Justiție,

Tudor și echipa Declic

PS: Știm că în comunitate foarte mulți dintre noi suntem interesați de Justiție, de aceea credem că avem toate șansele să obținem, prin răspunsurile la chestionar, soluții bune pe care să le prezentăm președintelui Klaus Iohannis. Intră aici și răspunde la întrebări.