Proiectul de voluntariat 4/4PentruPrieteni – susținut de ambasada SUA și de American CouncilsAmbasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education vă invită să vă alăturați proiectului 4/4PentruPrieteni. Inspiraţi de gândurile  remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, dorim să dedicăm ziua de 4/4/2019 comunității și faptelor bune.

Prin proiectul 4/4PentruPrieteni onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia comemorăm 51 de ani pe 4 aprilie 2019.  Proiectul 4/4PentruPrieteni celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România. Ne oprim pentru puțin din rutina zilnică și facem ALTCEVA. Facem voluntariat în comunitatea noastră și donăm timp unor cauze nobile. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se dorește o recunoaștere a muncii  voluntarilor în folosul semenilor lor.

Dacă sunteți un ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de  organizație și vreți să găzduiți sau să organizați un eveniment în data de 04/04/2019, vă rugăm completați formularul acesta pâna cel târziu pe 12 februarie 2019. Peste 50 de organizații și instituții din țară s-au alăturat deja inițiativei.

În urma completării formularului, veți fi contactat de un reprezentant al American Councils. Apoi, programul propus va apărea pe platforma online a proiectului, unde se pot înscrie voluntarii ce doresc să ia parte la activitatea respectivă. Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică și dedicate oricărui tip de grup țintă.

Toți coordonatorii locali și voluntarii vor primi certificate de apreciere și diverse materiale personalizate.

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa:  http://americancouncils.ro/44pentruprieteni/ .